2024. március 19. - József, Bánk

Most az MSZP bojkottálja az MTV reggeli műsorát

Jövő szerdáig, az MTV kuratóriumi elnökségének üléséig nem vesznek részt az MSZP vezető politikusai a köztelevízió Ma reggel című műsorában.
2009. október 1. csütörtök 15:53 - HírExtra
A Nap-kelte szerződésének felmondása miatt kialakult jogi helyzettel indokolták az MTI-nek az MSZP egyes vezetői, hogy miért maradnak távol az MTV új reggeli műsorától.
Kiemelték: nem arról van szó, hogy bojkottálnák a Ma reggelt, a helyzet tisztázását követően ismét bemennek majd a stúdióba.

A kuratóriumi elnökségének szerdai ülésén Medvecky Balázs alelnök elmúlt másfél éves tevékenységét értékelik. Egy nappal korábban, kedden összeül a közalapítvány ellenőrző testülete, amelyhez mind jobb, mind baloldali pártok által delegált tagok fordulhatnak.
Az MTI úgy tudja, hogy a jobboldal delegáltjai annak megállapítását kérték: a kuratóriumi elnökségnek nem volt joga felszólítani az ügyvezetőt, hogy állítsa helyre a Nap-kelte szerződését; a baloldaliak pedig ennek ellenkezőjét kérték.

Az MTV pénteken értesítette a Nap-kelte és a Nap-nyugta című műsort külső gyártásban készítő St. Plusz Kft-t képviselőjét, Gyárfás Tamás producert, hogy a céggel 2010. december 31-éig érvényben lévő szerződés teljesítése lehetetlenné vált. Ezt azzal indokolták, hogy a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége szeptember 9-én nem járult hozzá a korábban általa kétszer is támogatott 2,45 milliárd forintos beruházási hitel felvételéhez. A döntés miatt az MTV forráshiányos helyzetbe került, ami csak a kiadások radikális csökkentésével és a bevételek növelésével kezelhető.

Az MTV hétfőn indította útjára Ma reggel című műsorát. A műsor a korábbi reggeli adásfolyamot is felügyelő közéleti főszerkesztőség égisze alatt készül. Az első nap Semjén Zsolt, a KDNP elnöke is a műsor vendége volt, ezzel megtörve a Fidesz és a KDNP csaknem három éves bojkottját. Hétfő óta azonban az MSZP-seket nem látni a műsorban.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a Fidesz 2006. október 10-i Kossuth téri nagygyűlésén jelentette be, hogy a Fidesz és a KDNP nem vesz részt a köztelevízió Nap-kelte című műsorában, mert - mint akkor fogalmazott - olyan mélységbe jutott a tévé, amelyhez már nem tudnak asszisztálni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását