2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az IMF is borulátóbb?

Az idei évre és 2010-re is a korábban jelzettnél nagyobb gazdasági visszaesést jósol Magyarországnak a Nemzetközi Valutaalap (IMF).
2009. október 1. csütörtök 15:56 - HírExtra
A globális gazdasági kilátásokat elemző tanulmányában az IMF az áprilisban valószínűsített 3,3 százalékról 6,7 százalékra módosította a bruttó hazai össztermék (GDP) idei évi visszaesésére vonatkozó előrejelzését, 2010-re pedig 0,4 százalék helyett 0,9 százalékos csökkenést tart valószínűnek.

A 12 havi átlagos infláció idén 4,5 százalék, jövőre 4,1 százalék lehet - áll a Világgazdasági Kilátások (World Economic Outlook) című elemzésben. Az évente kétszer - tavasszal és ősszel - összeállított jelentés eggyel korábbi kiadásában az IMF a fogyasztói árindex kedvezőbb alakulását valószínűsítette: 2009-re 3,8 százalékos, 2010-re 2,8 százalékos inflációt jósolt.

Ugyanakkor javulás várható a folyó fizetési mérleg hiányát tekintve. A deficit idén a GDP arányában 2,9 százalék lehet, szemben az áprilisban jelzett 3,8 százalékkal, 2010-re pedig 3,3 százalékos hiányt vár most az IMF a hat hónappal korábbi 3,4 százalék helyett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását