2024. április 18. - Andrea, Ilma

Hitek és tévhitek Béres Alexandrával

Most kiderül, hogy az ananász tényleg zsírégető-e, a zöld tea valóban olyan egészséges-e és, hogy van e értelme edzés előtt celofánnal körbe tekerni magunkat - legalábbis Béres Alexandra fitnesz világbajnok tapasztalatai alapján.
2009. szeptember 28. hétfő 13:39 - Zelenij Linda
Rengeteg népszerű termék van forgalomban, melyekről naponta jelenik meg valamilyen kutatás miszerint valóságos csodaszer és mindenképpen naponta fogyasszunk belőle. Majd nem sokkal később már jönnek az új tudományos eredmények, melyek meg is cáfolják az előzőeket. Ebben az egész kavalkádban könnyen el lehet veszni, így megkerestük Béres Alexandrát, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, és hogy megossza velünk saját tapasztalatait.

Állítás: Az ananász zsírégető hatású.

Az ananász állítólag nemcsak nasinak jó, hanem rendszeres fogyasztása során egészségesebb, szebb és vékonyabb is leszel.

Az ananász egyébként egy bromélia nevű enzimet tartalmaz, amely elősegíti a fehérjék emésztését és a zsírok lebomlását. Magas rosttartalma miatt élénkíti az anyagcserét is, aminek köszönhetően helyre áll a normális gyomorműködés, és megszűnik a hasmenés, székrekedés és puffadás is. Csökkenti a vér savtartalmát, így segít megelőzni több betegséget is. Emellett magas ásványi anyagot tartalma és sok benne a C-vitamin is.

Béres Alexandra:
„Úgy gondolom az ananász, mint zsírégető gyümölcs egy nagy „becsapás”, mert sokkal több benne a gyümölcscukor, mint amennyi a zsírégető hatása. Kimutatható ugyan ez a hatás, de amennyi cukor kerül be a szervezetünkbe, azzal rögtön semlegesítjük is. Így aki emiatt fogyasztja, az rossz úton jár. Szerintem az ananász nagyon egészséges és finom gyümölcs, magas a rost és vitamin tartalma, így érdemes fogyasztani, de nem a zsírégetés miatt. „

Állítás: Zöld tea igazi csodaszer.

A zöld teáról rengeteg cikk jelenik meg, melyekben sok jótékony hatást tulajdonítanak e főzetnek.

A zöld teát rendszeresen fogyasztók állítólag megelőzhetnek néhány krónikus betegséget és érrendszert érintő elváltozást, valamint csökkenthetik bizonyos típusú rákos megbetegedések kockázatát- hála a benne lévő antioxidánsoknak. Azaz csökkenti a vérnyomást és a koleszterin szintet, erősíti az immunrendszert, véd a fogszuvasodástól, és serkenti a szellemi teljesítőképességet.

Számos ismert egészségmegőrző tulajdonsága mellett, a zöld tea segít - mint a legjobb zsírégető tea - a zsírégetés felgyorsításában.

Béres Alexandra:
„A zöld tea a nagyon fontos és jó dolog. De nem a zsírégető hatása miatt érdemes fogyasztani elsősorban, hanem az antioxidáns hatása miatt.”

Állítás: A tej az egyik legegészségesebb termék.

Mint korábban arról már beszámoltunk, időről időre heves viták lobbannak fel arról, hogy a tehéntej káros vagy egészséges. Egyelőre az a nézet az erősebb, miszerint a tej igenis egészséges. Kutatóknak sikerült bebizonyítaniuk, hogy a tej a legjobb forrása olyan vitaminoknak és aminosavaknak, amelyek hiánya okozza az időskori memória működés elégtelenségét. További felmérések azt is alátámasztották, hogy azon nők szervezetében, akik rendszeresen ittak zsírszegény tejet jóval több D vitamin volt, valamint jelentősen alacsonyabb volt esetükben a hipertónia (magas vérnyomás) kockázata, valamint segít a normális testsúly kialakításában.

Béres Alexandra:
„Szerintem a tej önmagában egy egészséges termék. Ám a nők nagy része bizonyos szinten laktóz érzékeny, például sokan panaszkodnak puffadásra és nem tudják, hogy mi okozza a panaszokat. Emellett úgy gondolom, hogy életünk bizonyos szakaszaiban van szükségünk több tejtermékre. De ez nem feltétlenül kell, hogy tej legyen, lehet akár sajt, joghurt vagy kefir, vagy bármilyen más tejtermék. Egyszóval nem feltétlenül vagyok tej párti, de tejtermék-párti igen. „

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását