2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Fidesz csak figyelemelterelés végett foglalkozik Oszkó házával?

Az MSZP szerint azért foglalkozik a pénzügyminiszter lakásépítésével a Fidesz, hogy elterelje a figyelmet az ország fontos dolgairól.
2009. szeptember 27. vasárnap 15:30 - HírExtra
Nyakó István közleményében úgy fogalmazott, hogy a jobboldali párt "szappanoperájának mai része egy szerencsétlen garázsépítési ügyről szól", egy olyan esetről, amelynek semmi köze Magyarország jövőjéhez. Ez áll szemben azokkal az ügyekkel, amelyek alapjaiban határozzák meg Magyarország közérzetét, és amelyekkel kapcsolatosan egyetlen érvényes mondata sincs Orbán Viktor pártjának.

"A hallgatás pártja máig egyetlen szóval sem reagált arra, hogy nincs az országnak olyan régiója, megyéje, ahol ne működne a narancsszínű pénzszivattyú, ahol ne lennének a fideszes vezetésű városok a korrupciós ügyek melegágyai, ahol ne szórná a helyi fideszes elit két kézzel az adófizetők pénzét" - írta az MSZP szóvivője. Hozzátette: a Fidesz milliárdos nagyságrendű ügyeket igyekszik elhallgatni Fót, Debrecen, Nagykanizsa, a fővárosi XVII. kerületi Rákosmente és Esztergom esetében, miközben "egy emberként feszül neki a pénzügyminiszter szerencsétlenül megépített garázsajtajának".

Nyakó István szerint ha már megszólalt Navracsis Tibor és Ágh Péter, azokról az ügyekről kellene beszélni, amelyek tényleg rontják Magyarország jogállamiságát, amelyek tényleg nyílt felhívást jelentenek a törvénysértésre. "Álljunk ki közösen és beszéljük meg, hogy miért támogatja a Fidesz a nyíltan rasszista és cigánygyűlölő Molnár Oszkárt, hogy miért nem határolódik el egyértelműen a magyarországi szélsőségesektől, miért kacsint rendre össze azzal a törvényesen feloszlatott szervezettel, amelyik félelmet kelt a velünk élő kisebbségekben, amelynek működése durván sérti mások emberi méltóságát?" - tette fel a kérdést.

A Fidesz pénteken szólította fel lemondásra Oszkó Péter pénzügyminisztert épülő házának ügye miatt. Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetését benyújtó pénzügyminiszter több száz millió forintért épít villát tudatosan törvénysértő módon. Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szombaton közölte, "elképzelhetetlen", hogy Magyarországon olyan ember legyen hivatalban lévő miniszter, aki saját maga által is tudottan megszegi a szabályokat; ez "súlyosan rombolja a jogállamba vetett hitet".

A pénzügyminiszter pénteki reagálásában közölte: nem lát okot arra, hogy ne végezze tovább a munkáját. Az építkezésnél a műszaki okokból felmerült problémák orvoslását Oszkó Péter maga kezdeményezte és mindvégig együttműködésre törekedett az önkormányzattal - olvasható a közleményben, amelyet a Pénzügyminisztérium sajtóosztálya juttatott el az MTI-hez.

Molnár Oszkár edelényi polgármester, Fidesz országgyűlési képviselője egy júniusi önkormányzati képviselő-testületi ülésen kijelentette, tudomása van arról: szendrőládi és laki roma asszonyok szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak; gyógyszert szednek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke és 360 társa tett feljelentést Edelény polgármestere ellen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását