2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újjáépül az egyetemi városrész

Újabb, főként az egyetem oktatási egységeinek, klinikáinak és kollégiumainak otthont adó városrész rehabilitációját tervezi a szegedi önkormányzat; a 2,57 milliárd forintos összköltségű munkálatok kormányjóváhagyás esetén kiemelt projektként, uniós támogatással valósulhatnak meg 2012-ig.
2009. szeptember 26. szombat 10:11 - HírExtra
Nagy Sándor (Szabad Város Egyesület) városfejlesztési alpolgármester elmondta: az érintett területen található a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) központi épülete, a klinikák és az oktatási egységek többsége, számos kollégium, így az egyetemi polgárok mozgása főként erre a területre koncentrálódik. A városrész idegenforgalmi jelentősége is kiemelkedő, hiszen itt van a Dóm tér a Fogadalmi templommal - tette hozzá a politikus.

Az SZTE a városrészben uniós támogatással komoly fejlesztésekbe kezd: még az idén elindul a főépület rekonstrukciója, s a tervek szerint néhány év alatt új, integrált klinikai központ is épül itt.

A városrész rehabilitációjának egyik fontos célja, hogy a páciensek, hozzátartozóik és a dolgozók könnyebben megközelíthessék az új egészségügyi intézményt. A program része az új klinika helyén üzemelő városi közművek áthelyezése is. E munkálatok kiviteli tervei már elkészültek és a klinikai beruházás 2010 májusi kezdete előtt elindulhatnak - tudatta az alpolgármester.

Nagy Sándor közlése szerint a város egyik legfontosabb feladata, hogy lehetőséget tudjon biztosítani a high-tech munkavégzésre alkalmas telephelyek kialakításához, a terület rehabilitációja az alapinfrastruktúra megteremtésével ezt a célt is szolgálja.

A fejlesztés során egy utcaszakaszon megszüntetik a járműforgalmat, teraszok kialakításával segítik a vendéglátóipari helyek kitelepülését, az egyik foghíjtelken pedig magánbefektető bevonásával szálloda épül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását