2022. augusztus 9. - Emőd

Újabb BKV sofőrt próbáltak megverni, egy utas meghalt

Két utas szóváltásba keveredett a 160-as autóbusz vezetőjével pénteken este a Forrásliget lakópark utáni szakaszon, az egyik utas a betörte a vezetőfülke ajtaját; eközben egy utas rosszul lett, majd életét vesztette - közölte a BKV.
2009. szeptember 26. szombat 09:06 - HírExtra
A BKV közleménye szerint az elkövetők elmenekültek.

"Mivel mindezt nem kívánjuk tétlenül nézni, a BKV Zrt. vezetősége keresi a megoldást arra, hogy minél hamarabb kiépülhessen az a zártláncú, fedélzeti kamerarendszer, amely a járműveink belsejében történteket rögzítené - természetesen szem előtt tartva minden vonatkozó törvényi és adatvédelmi előírást" - áll a közleményben.

A BKV már két járművön felszerelte ezeket a kamerákat kísérleti jelleggel, ezen kívül sürgeti a hatékonyabb törvényi védelmet is. Mindebben számít az adatvédelmi biztos támogatására. A társaságnak - hangsúlyozzák a közleményben - kötelessége a közfeladatot közvetlenül ellátó munkatársakkal szembeni, egyre terjedő erőszak visszaszorítása, illetve annak megakadályozása, hogy esetleg komolyabb - a munkavállalók és az utasok testi épségét veszélyeztető - bűncselekmények következzenek be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását