2024. május 19. - Ivó, Milán

Börtön a gyermekotthoni molesztálónak

Két év börtönbüntetésre ítélték hétfőn annak a brit fennhatóság alatt álló Jersey szigetén működött gyermekotthonnak az egyik korábbi alkalmazottját, aki részt vett az otthonban lakó gyerekek molesztálásában.
2009. szeptember 21. hétfő 20:49 - HírExtra
A 78 éves férfit már augusztusban bűnösnek találták három lány és két fiú bántalmazásában, akik az ő oltalmában álltak. "A gyerekek gondoskodást, szeretetet és barátságot vártak, de szexuális zaklatást és ridegséget kellett megtapasztalniuk" - mondta az ügyet tárgyaló bíró, aki hétfőn szabta ki a büntetés időtartamát.

A 78 éves egykori dolgozó az első, akit az évtizedekre visszanyúló ügyben elítéltek. A gyermekotthon több mint egy éve került a figyelem középpontjába, miután az intézet egyre több egykori gondozottja - összesen nagyjából százötven - jelentkezett és számolt be az őket gyerekként ért tortúrákról, erőszakról.

A gyermekek bántalmazása vélhetően a hatvanas években kezdődött és az otthon bezárásáig, 1986-ig folyt. A rendőrség az intézet több korábbi dolgozóját őrizetbe vette. A korábbi gyanú - miszerint az otthonban gyilkosság is történt - azonban nem nyert megerősítést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását