2024. május 18. - Erik, Alexandra

Börtönbe kerülhet az OCÖ elnökhelyettese

Első fokon három év öt hónapi letöltendő börtönbüntetésre ítélte a sátoraljaújhelyi városi bíróság Dancs Mihályt, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökhelyettesét.
2009. szeptember 23. szerda 17:19 - HírExtra
Dancs Mihály és két társa ügyében a Borsod megyei bíróság korábban az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezte, ezért az ügyet visszaadták az elsőfokú ítéletet hozó sátoraljaújhelyi városi bíróságnak - közölte Szabó József.

A már megismételt eljárás során ismételten letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság az OCÖ- elnökhelyettest, aki korábban lemondott a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnökének tisztségéről.

A vád szerint társtettesként folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás miatt ítélték el az OCÖ elnökhelyettesét, két társára egy, illetve egy év két hónap felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki.

Dancs Mihályt az elsőfokú döntés után kiengedték az előzetes letartóztatásból, szabadlábon védekezhet a másodfokú eljárásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását