2024. március 29. - Auguszta

Fidesz: brutálisan elbánt a kormány a fogyatákkal élőkkel

A Fidesz-KDNP szerint a kormány el akarja lehetetleníteni a fogyatékkal élő embereket segítő szervezeteket a támogatásaik tervezett csökkentésével - közölte Soltész Miklós, a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője hétfői sajtótájékoztatóján, a Parlamentben.
2009. szeptember 21. hétfő 14:41 - HírExtra
Soltész Miklós kiosztott egy táblázatot, amely szerint például a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének az idei 207 millió forintos támogatás helyett jövőre - a költségvetés tervezete szerint - 50 millió forintot adna a kormány.

A dokumentum szerint az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Szervezetének az idei 138 milliós támogatásból jövőre 50 millió maradna, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége 177 millió helyett szintén 50 millió forint támogatást kapna, míg a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének is majdnem a felére, 160-ról 85 millióra csökkenne a támogatása.

Az országgyűlési képviselő elmondta, olyan szervezetekről van szó, amelyek bármilyen fogyatékkal élő embert támogatnak, segítenek, munkához juttatnak, illetve igyekeznek olyan jogszabálytervezeteket átadni az Országgyűlésnek, parlamenti képviselőknek, amelyekkel könnyebbé tehető ezeknek az embereknek az élete.

Elfogadhatatlan és elviselhetetlen a fogyatékkal élőket segítő szervezetek támogatásainak tervezett megvonása, "nem lehet, hogy azok szenvedjék el legjobban a kormány kudarcát, rossz gazdaságpolitikáját, akik egyébként is nagy nehézségekkel élik életüket" - hangsúlyozta Soltész Miklós, aki egyben felszólított a költségvetés visszavonására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását