2024. május 19. - Ivó, Milán

Moszkva is elállt a rakétatelepítés tervétől

Oroszország lemond arról, hogy Iszkander rakétákat telepítsen Kalinyingrádba, cserébe azért, hogy Washington feladta a közép-európai rakétavédelmi rendszer telepítésének tervét - jelentette pénteken katonadiplomáciai forrásra hivatkozva az Interfax orosz hírügynökség.
2009. szeptember 18. péntek 13:58 - HírExtra
A neve elhallgatását kérő nyilatkozó szerint "befagyasztják" az amerikai rakétapajzs tervére adott orosz válaszlépések végrehajtását, "sőt az is lehet, hogy teljesen lemondanak" erről. Dmitrij Medvegyev orosz elnök tavaly novemberben jelentette be, hogy Oroszország fontolóra veszi rövid hatótávolságú Iszkander rakéták telepítését a Lengyelország és Litvánia közé ékelt orosz enklávéba, ha amerikai rakéták jelennek meg határai közelében.

Az Iszkander típusú rakéták Kalinyingrád területéről elérhetnék az amerikaiak tervezett lengyelországi rakétaindító állásait.

Az Egyesült Államok a rakétavédelmi rendszer részeként tíz elfogórakétát telepített volna lengyel területen, és egy radarállomást Csehországban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását