2024. március 29. - Auguszta

Fidesz: A szocialisták csak mélyítik a válságot

A Fidesz szerint a KSH csütörtökön közzétett adatai is azt bizonyítják, hogy a kormányfő és a szocialisták mélyítik a válságot.
2009. szeptember 17. csütörtök 10:43 - HírExtra
"Újabb lehangoló gazdasági adatok bizonyítják, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök és a szocialisták csak mélyítik a válságot" - reagált Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője a statisztikai hivatal friss közlésére.

Az ellenzéki politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy ítéli meg, hogy a reálkeresetek csökkenése és az építőipari termelés újabb visszaesése is jelzi: teljesen értelmetlenek a miniszterelnök megszorításai, az MSZP-kormány félrekezeli a válságot.

Szerinte mindezt most tetézni akarják egy óriási veszélyt jelentő költségvetéssel, amely padlóra küldi az önkormányzatokat, a kórházakat, az iskolákat, a magyar családokat.

Bajnai Gordon és a szocialisták egyetlen dolgot tehetnek: azonnal visszavonják a költségvetést, és végre félreállnak a változás útjából - rögzíti a fideszes politikus.

A KSH közlése szerint a reálkeresetek - a fogyasztói árak 3,6 százalékos növekedése mellett - az idén január-júliusban 2,1 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól. A reálkeresetek - 3,3 százalékos infláció mellett - 2009. január-júniusban 2,2 százalékkal csökkentek éves bázison. Az építőipari termelés a júniusi emelkedés után júliusban ismét esett: mind a kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanaptényezővel kiigazítva 5,1 százalékkal csökkent a 2008 júliusihoz képest - tájékoztatott a hivatal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 17. 13:40
Szerintem pedig a politikai válság legfőbb oka: A KÉT LEGNAGYOBB PÁRT SOKÉVES EGYMÁSRA VALÓ ACSARKODÁSA! A szűk pártérdekek között már rég elsikkadt az ország sorsa, és ez szabad teret nyitott a kalandoroknak, kétes egzisztenciáknak.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását