2024. május 20. - Bernát, Felícia

Ámokfutó késelő a belvárosban

Egy késsel felfegyverkezett férfi két embert megölt, tizenkettőt megsebesített Peking belvárosának üzleti negyedében helyi idő szerint este fél hét és hét óra között.
2009. szeptember 17. csütörtök 21:29 - HírExtra
Az elkövetőt a helyszínen a járőröző rendőrök elfogták, a sebesülteket kórházba szállították. Két biztonsági őr életét vesztette - kórházba szállításuk után haltak bele sérüléseikbe. A Hszinhua (Új Kína) hírügynökség jelentése szerint a nyomozók előzetesen annyit már megállapítottak, hogy a tettes az északkelet-kínai Csilin városból származó 46 éves férfi, Csang Csien-fej. Az eset körülményeit a rendőrség még vizsgálja.

A kínai sajtó szűkszavú beszámolója közli, hogy a hírt a kommunista párt fővárosi bizottsága megerősítette, és hangsúlyozza, hogy a rendőrség a turisták és a helyi lakosok védelme érdekében a fontosabb városrészekben, a belvárosban fokozza a biztonsági intézkedéseket.

Kínában országszerte, de különösen Pekingben a közelgő október elseji nemzeti ünnepre való tekintette az elmúlt napokban már egyébként is érezhetően megnőtt a rendőri jelenlét, megszaporodtak az ellenőrzések. A közelmúlt hszincsiangi (xinjangi) eseményei aggodalommal töltik el a kínai vezetést és igyekeznek az esetleges merényletek bekövetkeztének kockázatát a minimálisra csökkenteni. Egy kínai nyelvű hongkongi lap internetes portálján közzétett jelentés tudni véli, hogy a mostani eset elkövetője is ujgur nemzetiségű és állítása szerint a támadásnak négy halottja volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását