2024. április 29. - Péter

Komássy Ákos az MSZP jelöltje

Komássy Ákost választotta az MSZP VIII. kerületi szervezete polgármester-jelöltnek - mondta a kerületi pártelnök szerda este az MTI-nek.
2009. szeptember 16. szerda 21:41 - HírExtra
Molnár György a kerületi szervezet taggyűlésének döntését ismertetve azt mondta, azért őt jelölik, mert úgy gondolják, hogy tehetséges fiatalról van szó, aki segíteni tudja a megújulásban a VIII. kerületi MSZP-t.

Hozzátette: választásuk azért is esett Komássy Ákosra, mert jövőre ő lesz a VIII. kerületi 11-es választókerületben az országgyűlési képviselőjelölt.

A 11-es választókerületben az előző választáson Hárs Gábor indult és nyert, de ő közben helyi ügyek miatt kilépett az MSZP-ből és átlépett az MSZDP-be.

Molnár György közölte: konstruktív és pozitív kampányra készülnek, a kerület problémáiról akarnak beszélni, illetve folytatni kívánják a már megkezdett programokat, például a Magdolna negyed rehabilitációját.

A 30 éves Komássy Ákos korábban Medgyessy Péter volt miniszterelnök személyi titkára volt 2003 januárjától 2004 szeptemberéig.

A politikus 2005-től az MSZP ifjúsági szervezetének, a Fiatal Baloldalnak az elnöki tisztét töltötte be, posztjáról azonban 2006 júniusában lemondott, mivel a választási kampány utolsó napjaiban súlyos balesetet szenvedett, utastársa életét vesztette.

Józsefvárosban azért tartanak november 22-én polgármester-választást, mert Csécsei Béla, a kerület korábban SZDSZ-es, majd független polgármestere szeptember elején lemondott posztjáról. Döntését egészségügyi okokkal indokolta.

Sajtóhírek szerint az SZDSZ Takács Gábor alpolgármestert, a Fidesz a most ugyancsak alpolgármesterként tevékenykedő Kocsis Mátét indítja a választáson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását