2024. április 23. - Béla

Fidesz: édes kevés az etikai kódex

A banki etikai kódex nem törvény, aláíróit nem kötelezi semmire, nem segít azoknak, akiknek már árverezik a lakását - reagált Koszorús László, a Fidesz országgyűlési képviselője arra a hírre, hogy a kormány 13 bankkal és a pénzügyi felügyelettel együtt aláírta a banki magatartáskódexet.
2009. szeptember 16. szerda 19:15 - HírExtra
Koszorús László szerint egy komoly felelősségteljes kormány hozzányúlna azokhoz a törvényekhez, amelyek a bankok, hitelintézetek működését szabályozzák.

A magyar válságot együttesen okozó MSZP-kormány és a bankok egymással vannak elfoglalva, egymást okolják a kialakult válságért, eközben semmilyen segítséget nem nyújtottak a tisztességtelen hitelek miatt bajbajutott magyar családoknak - szögezte le az ellenzéki politikus. Hozzátette: az MSZP, bár egy éve elismerte, hogy tombol a gazdaság válság, ez idő alatt csak tervezgetett, egyeztetgetett, sajtótájékoztatót tartott, majd a bankokkal együtt közösen nem oldotta meg a kialakult problémát.

Koszorús László emlékeztetett, hogy pártja még 2007 októberében egy 8 pontból álló banki fogyasztóvédelmi csomagot nyújtott be a parlamentnek, ezt hatszor egymás után szavazta le az MSZP és az SZDSZ. A Fidesz politikusa szerint arra hivatkozva tették ezt, hogy a magyar családoknak nincsenek hitelezési problémáik. Az ellenzéki politikus szerint azokat a családokat kellene megmenteni, akik hitelei már olyan mértékben sújtják saját költségvetéseiket, hogy a lakások elárverezése megtörtént, vagy történik meg ezt követően.

Mint mondta: nem azokat kell kihúzni elsősorban "a csávából", akiknek még van munkahelye, tudnak kalkulálni az adósság törlesztésével, hanem azokat, akik például fél éve már nem tudják fizetni törlesztőrészleteiket.

Bajnai Gordon miniszterelnök a magatartáskódex szerdai aláírását követően jelentette be, hogy az december 1-jén lép hatályba és a bankok egyoldalú erőfölényével szemben ad védelmet az ügyfeleknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását