2024. április 25. - Márk

Bajnaiék magukon kezdték a spórolást?

A Bajnai-kormány már megalakulását követően magán kezdte a spórolást - válaszolt Budai Bernadett Szijjártó Péter (Fidesz) javaslatára szerdán.
2009. szeptember 16. szerda 16:52 - HírExtra
Szijjártó Péter szerdán bejelentette, pártja országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a kormány radikálisan csökkentse az állami cégek vezetőinek fizetését.
Budai Bernadett erre reagálva kifejtette: a Bajnai-kormány öt hónappal ez előtt megtette azokat a lépéseket, amelyeket most a Fidesz követel, "magán kezdte a spórolást". Emlékeztetett, hogy a kormányfő 1 forintért vállalta kormányzást, a miniszterek fizetése 15 százalékkal csökkent, csakúgy, mint a külföldi napidíjak összege is.

Az állami vezetők mellett az állami vállalatok vezetőire nézve is számos intézkedést hozott a kormány - szögezte le a szóvivő. Példaként említette, hogy azoknak az állami cégvezetőknek, akik fizetése meghaladja a kétmillió forintot, a kétmillió feletti részt a krízisalapba kell befizetniük.

Szijjártó Péter szerdán megismételte: elfogadhatatlan, hogy amíg az állami cégek és intézmények vezetői milliós fizetéseket tesznek zsebre havonta az adófizetők pénzéből, addig az emberek a kormány költségvetése és elhibázott gazdaságpolitikája miatt egyre rosszabbul élnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását