2024. május 5. - Györgyi

Simonyi Radnóti kötetet kapott Gyurcsánytól

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn kora este a parlamentben kötetlen találkozón fogadta Charles Simonyit, aki a közelmúltban tért vissza a világűrből. A kormányfő - akit elkísért felesége, Dobrev Klára is - a találkozón az Amerikában élő, magyar szárm
2007. április 30. hétfő 22:53 - Hírextra
Charles Simonyit a találkozóra elkísérte Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke. Gyurcsány Ferenc és felesége a találkozót követően vacsorán látta vendégül Charles Simonyit és Habsburg Györgyöt a Parlament Gobelin termében.

A magyar származású amerikai üzletember - a világ ötödik űrturistája - 2007. április 7-én, magyar idő szerint este 19 óra 31 perckor startolt a bajkonuri indítóállomásról a Szojuz-TMA-10-es űrhajó fedélzetén két orosz társával, Oleg Kotovval és Fjodor Jurcsihinnal.

A "második magyar kozmonauta", a 12. "látogató expedíció" egyetlen résztvevője szabályos kutatóprogramban vett részt a Nemzetközi Űrállomáson (ISS). Onnan április 21-én a Szojuz TMA-9 űrhajó állandó legénységével, az amerikai Michael Lopez-Alegriával és az orosz Mihail Tyurinnaltért vissza a Földre.

Az 58 éves Simonyi, aki az amerikai Microsoft szoftvercég Word és Excel programjának atyjaként vált ismertté, és akit a Forbes magazin a négyszáz leggazdagabb amerikai közé sorol, médiajelentések szerint 25 millió dollárt fizetett a 12 napos űrkalandért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kende
2007. május 1. 05:30
Remélem Sárközyt felvilágpsították , hogy nem köt ülzetet a miniszterelnökkel , mert mindjár szegény lesz mint mi.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását