2024. május 5. - Györgyi

Győztesnek kiáltotta ki koalicióját a kormányfő

A norvég parlamenti választások győztesének kiáltotta ki balközép koalícióját Jens Stoltenberg miniszterelnök keddre virradó éjszaka.
2009. szeptember 15. kedd 08:11 - HírExtra
Jens norvég politikai vezetőkkel a parlamentben találkozva kijelentette, hogy még némi óvatossággal kell kezelni a hétfői szavazás eddig nyilvánosságra hozott részeredményeit, de úgy tűnik, hogy folytathatják a kormányzást. A voksok 98,5 százalékának összesítése alapján készített - vagyis a véglegeshez igen közeli - hivatalos mandátumbecslés szerint a Norvég Munkáspárt, a Szocialista Baloldali Párt és a Centrumpárt "vörös-vörös-zöld" koalíciója 86 képviselőt küldhet a 169 tagú oslói parlamentbe.

A 2005 óta kormányzó balközép koalíció ezzel szűk többségbe került a törvényhozásban, a jobboldali ellenzék ugyanis csak 83 mandátumhoz jutott.

A balközép koalíció választási kampányában a gondoskodó állam megőrzését és a munkahelyek megóvását, a jobboldali ellenzék pedig adócsökkentést és államosításokat ígért. A kormány saját érdemeként könyvelte el azt is, hogy a kőolajban gazdag Norvégia különösebb fájdalmak nélkül vészelte át a gazdasági válságot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását