2024. június 12. - Villő

29-én búcsúztatják nagy művészünket

Szeptember 29-én 14 óra 15 perckor lesz Muray Róbert festő- és grafikusművész búcsúztatása Budapesten, a Farkasréti temetőben, a Makovecz teremben.
2009. szeptember 11. péntek 23:30 - HírExtra
Muray Róbert 78 évesen, hónapokig tartó súlyos betegséget követően szeptember 2-án hunyt el.

A festő- és grafikusművész munkái közé tartozott a sokak által ismert Védett madarak plakátsorozat, a Búvár zsebkönyvek öt kötete, Magyarország vadászati térképe, a Vörös könyv, és a Vadászható madarak füzet. Diorámái megtalálhatóak többek közt a Természettudományi és a Mezőgazdasági Múzeumban. Nevéhez köthető az 1971-es Vadászati Világkiállítás négy pavilonjának tervezése és rendezése.

Festői munkásságát az utóbbi évtizedek százon felüli önálló kiállítása jellemezte, Témám a természet címmel. Tagja volt a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének és a Magyar Festők Társaságának, alapító tagja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek, az Altamira Egyesületnek, és a Duna Televízióért Alapítványnak.

Muray Róbert a Magyar Képzőművészeti Egyetem tiszteletbeli professzora volt. Munkássága elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével és a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel tüntetették ki, Csepelen díszpolgárrá avatták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását