2024. május 17. - Paszkál

Feljelentették a Gyógyír Kht.-t

Feljelentést tett az ügyészségen Téglásy Kristóf, a XI. kerületi egészségügyi szolgáltató, a Gyógyír Kht. felügyelőbizottságának alelnöke, mert egy belső vizsgálat szerint több mint 100 millió forintos kárt okozott a társaságnak a volt ügyvezető igazgató.
2009. szeptember 10. csütörtök 16:05 - HírExtra
A felügyelőbizottsági alelnök közleményében emlékeztetett: az újbudai egészségügyi szolgáltató cég 2008-as gazdálkodásával kapcsolatos kételyek miatt az általa vezetett grémium egy belső ellenőrzési vizsgálat lefolytatását kezdeményezte. A vizsgálat egy jelentéssel zárult, amely megállapította, hogy a céget a 2008-as gazdálkodás során jelentős veszteség érte. A jelentés szerint a 100 millió forintot is meghaladhatja a kárérték.

Mint írta: a szerdán tartott rendkívüli bizottsági ülés volt hivatott arra, hogy megtárgyalják a jelentést. Téglásy Kristóf - mint közölte - az ülésen azzal a határozati javaslattal szeretett volna élni, hogy a bizottság hatalmazza fel őt a szükséges jogi lépések megtételére. Szerinte azonban az ülést a kormányoldali tagok, már a napirend elutasításával ellehetetlenítették.

"Sajnálatosnak tartom, hogy bár a törvény szerint minden bizottsági tag egyenként és egyetemlegesen is felelős a cég gazdálkodásáért, az MSZP-SZDSZ által delegált tagok ezt a felelősséget most kevesebbnek érezték a pártfegyelem által rájuk rótt kötelességnél" - fogalmazott az alelnök, majd jelezte: a történtekre való tekintettel a feljelentést ő maga tette meg.

Kupper András, a kerület Fidesz-frakciójának vezetője korábban az MTI-nek elmondta: Végh Ágnes, a kht. ügyvezető igazgatója a vizsgálat szerint egyrészt magáncélból vett ki pénzt a közösből, másrészt szabálytalanok voltak azok a szerződések, amelyeket az ügyvezető a kht. nevében kötött különböző beszállítókkal, harmadrészt adó- és járulékcsalásra derült fény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 14. 11:01
Egy csontváz, két csontváz... Hű, de nagy az a fránya szekrény!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását