2024. május 18. - Erik, Alexandra

Meddig rohadnak hazánkban a német szemétbálák?

A Magyarországra illegálisan beszállított német szemétbálák egy része Bács-Kiskun megye néhány településén három éve változatlan állapotban rohad - írta szerdán megjelent helyszíni riportjában a Magyar Nemzet.
2009. szeptember 9. szerda 07:21 - HírExtra
A napilap szerint Kunbaján az egykori téesz egy részén, láthatóan használaton kívüli épületek körül bukkantak rá a németországi hulladékra.

A Baden-Württemberg tartományból és Bajorországból származó hulladék három évvel ezelőtt került az országba. Bács-Kiskun, Pest és Komárom-Esztergom megyékben, összesen tizenhat település húsz helyszínén bukkantak rá a nyomozók a mintegy 4100 tonna német hulladékra. A magyar államnak sikerült elérnie, hogy a két tartomány a bálák 75 százalékát szállítsa vissza a küldők költségén.

A Magyar Nemzet emlékeztetett: az ügy kapcsán, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt elsőfokon elítélt kunbajai polgármester korábban azt nyilatkozta, hogy a településen maradt bálákat saját költségén szállíttatta a beremendi cementgyárba. A lap mostani érdeklődésére a Halász István azt mondta: félreértették, nem ő fizetett valakinek, hanem lehetőség volt arra, hogy egy cég a saját költségén szállítsa el a szemetet. Többet nem kívánt a lapnak elmondani, arra hivatkozva, hogy lezárta az ügyet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását