2024. május 20. - Bernát, Felícia

Dagad a Rózsa Flores ügy

A bolíviai belügyminisztérium és a külügyminisztérium megállapodott, hogy megpróbálja kiterjeszteni külföldre a nyomozást az úgynevezett Rózsa-ügyben, amelyet lényegében államellenes terrorista összeesküvésnek tekintenek - jelentette a bolíviai sajtó.
2009. szeptember 4. péntek 20:22 - HírExtra
A nyomozás a továbbiakban azokat a személyeket veszi célba, akik Rózsa Flores Eduardo és két társa agyonlövése után külföldre menekültek. "Ezen a héten egyeztetünk a külügyminisztériummal a a jogi lépésekről" - mondta a lapoknak a nyomozást felügyelő ügyész.

A terrorizmussal gyanúsított csoportot április 16-án kommandósakcióval számolták fel. A Santa Cruz-i Las Americas szállodában agyonlőtték a vezetőjüknek tartott, bolívia-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A magyar és román állampolgárságú Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot őrizetbe vették.

Marcelo Sosa ügyészt különösen a korábban a Székely Légió nevű jobboldali szervezet vezetőjeként azonosított Révész Tibor, valamint Dudog Gábor, Gáspár Dániel és Nagy Tamás Lajos érdekli, akik feltehetőleg kapcsolatban álltak a felszámolt csoporttal.

Újabb bizonyítékok alapján keresik a szabotázsra és robbantásra specializálódott spanyol Alejandro Hernández Morát is, aki a horvátországi függetlenségi háború alatt Rózsa Flores nemzetközi brigádjának tagja volt. Az egykori spanyol katona feladata robbanószerkezetek készítése volt.

La Pazban már májusban bejelentették: a bolíviai ügyészség delegációt készül küldeni Magyarországra, hogy kivizsgálja bizonyos magyar állampolgárok kapcsolatát az összeesküvéssel, de mindeddig nem lett semmi belőle.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

peeter
2009. szeptember 4. 23:14
Winetou még mindig azt hiszi, hogy Old Satterhand a skalpjára vadászik...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását