2024. május 20. - Bernát, Felícia

Út közben is elvehetik az adósok autóit

Közös akcióba kezdett Kárpátalján az állami közlekedésrendészet és a bírósági végrehajtó szolgálat a bírósági határozatokat nem teljesítő, adós autósok kiszűrésére és járműveik lefoglalására.
2009. szeptember 2. szerda 13:00 - HírExtra
Az egyik legkisebb ukrajnai megyének számító Kárpátalja élen jár a nem teljesített bírósági határozatok számát illetően. A helyileg illetékes igazságügyi hatóság adatai szerint a régióban több mint 90 ezer bírósági döntés vár végrehajtásra. Mintegy 10 ezer a tartásdíjfizetés megtagadásával kapcsolatos. Az utóbbi mutatóval a megye „dobogós helyet” foglal el országos viszonylatban - adta hírül szerdán az ungvári ua-reporter.com internetes hírportál.

A jelentés szerint a régióban nagyon sokan tartoznak közlekedési bírsággal és bankhitellel. Hozzávetőleg 1700 személygépkocsit köröznek a megyében.

Az országosan is alig jobb helyzet orvoslása érdekében nemrég megállapodást írt alá az igazságügyi és belügyi tárca. Az feljogosítja a közlekedési rendőröket arra, hogy a közúti ellenőrzések során a bírósági végrehajtó szolgálat munkatársaival karöltve kiszűrjék az olyan adósokat, akikkel szemben teljesítetlen bírósági határozat van érvényben, és akár a helyszínen lefoglalják a vétkesek járműveit.

A két hatóság kárpátaljai közös akciója kedden kezdődött Ungvár legforgalmasabb terén, ahol mindössze néhány óra alatt 27 olyan autóst szűrtek ki, akik ellen tartozással kapcsolatos bírósági ítélet volt érvényben. Zömük a legközelebbi bankban tüstént befizette a tartozását, és a felmutatott nyugta ellenében elvihette a - sok esetben igen drága - autóját.

A rendőrök mindössze öt gépkocsit szállítottak el, de négynek a tulajdonosa rövid időn belül „kiváltotta” a járművét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását