2024. június 7. - Róbert

Több rendőr az iskolák körül

Somogyban az elkövetkező hetekben valamennyi általános iskola környékén fokozottan figyelnek a közlekedés biztonságára - közölte Horváth József, a Somogy Megyei Baleset-megelőzési Bizottság elnöke, a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója szerdán Kiskorpádon a bizottság ülését követő sajtótájékoztatón.
2009. szeptember 2. szerda 20:35 - HírExtra
A rendőrök és a polgárőrök nem csak a gyalogosan iskolába járó gyerekekre figyelnek, ellenőrzik azt is, hogy a gépjárművezetők szabályosan közelítik-e meg a gyalogos-átkelőhelyeket, az autókban használják-e a biztonsági övet és a gyermekülést - mondta Horváth József.

Tájékoztatása szerint a tavaly ősszel meghirdetett, az "Iskola rendőre" programot az oktatási intézmények mindenütt szívesen fogadták, hatására csökkentek a balesetek. Az iskola rendőre azonban nem csak a biztonságos közlekedésre figyel, részt vesz az adott intézmény rendezvényein, baleset- és bűnmegelőzési feladatokat lát el.

Kitért arra is, hogy elemezték az elmúlt nyolc hónap statisztikáját, ami azt mutatja, hogy az előző év hasonló időszakához képest kevesebb baleset történt a megyében. Sajnálatos ugyanakkor, hogy a rendszeres ellenőrzések, mérések ellenére még mindig sok, több mint egyharmadot kitevő a gyorshajtásból eredő balesetek száma.

Somogyban az év első nyolc hónapjában 30 halállal végződő baleset történt - tavaly 31 -, míg a súlyos sérüléssel járó balesetek száma az elmúlt nyolc hónapban 446 volt, a tavalyi 462-vel szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását