2024. május 3. - Tímea, Irma

Fico Révkomáromba menne tárgyalni

Magyar kollégájával tervezett találkozója után a szlovák miniszterelnök Révkomáromban is kész találkozni magyar politikusokkal - közölte Robert Fico vasárnap a szlovák televízióban.
2009. augusztus 31. hétfő 07:15 - HírExtra
A kormányfő azt javasolta Révkomárom polgármesterének, Bastrnák Tibornak, hogy találjon "méltó helyet" Cirill és Metód hittérítők szobrának, és akkor majd annak lábánál "találkozhatunk magyar illetékesekkel". Ebben az esetben - tette hozzá Fico - hajlandó volna fölkeresni I. István magyar király augusztus 21-én felavatott révkomáromi szobrát is. A műsorban Fico arról beszélt, hogy a szlovákiai államnyelvtörvény kapcsán "példátlan politikai kampány folyik Szlovákia ellen, és abban részt vesz az összes magyar párt és médium".

A kormányfő szükségesnek látja, hogy majdani találkozójukon föltegye a kérdést magyar kollégájának, Bajnai Gordonnak: vajon azok a témák, amelyeket a magyarok oly lényegesnek tartanak a szlovák-magyar viszonyban, csakugyan olyan fontosak-e. Egyúttal úgy vélte, hogy Pozsony sem a nyelvtörvénnyel, sem a magyar államfő, Sólyom László meghiúsult révkomáromi látogatásával kapcsolatban nem tehet engedményeket.

Magyarországnak nem csak a szlovákokkal, de a románokkal, szerbekkel és szlovénekkel is együttélési problémái vannak - hangoztatta a műsor vendégeként Jaroslav Paska, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) európai parlamenti képviselője. Állítása szerint Európát aggasztja, hogy "a magyarok nem férnek el saját országuk területén". Szlovákiának egyetlen szomszédjával sincsenek problémái, csak Magyarországgal, míg utóbbinak minden szomszédjával vannak, kivéve talán Ausztriát - fogalmazott Paska.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Sógor
2009. augusztus 31. 09:47
Fico csak ne szabjon feltételeket.
Örüljön,hogy ősi Magyar területen tartózkodhat!
Én behivnám Pestre a Hősök terére és a Gárdát kérném fel biztositani!Ott hősködhetne.
Az nekünk a bajunk,hogy egy 18(?)éve alakult országocska orronknál fogva vezet bennünket,bennünket akik 1000 éve létezünk.Most hátrány az EU és a NATÓ!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását