2024. május 17. - Paszkál

Vállalhatatlan a Fideszes politikusnő!

Az MSZP vasárnap felszólította a Fideszt, hogy hívja vissza képviselőjét, Ékes Ilonát a parlament emberi jogi bizottságából.
2009. augusztus 30. vasárnap 18:32 - HírExtra
"A minap Ékes Ilona, a Fidesz országgyűlési képviselője a homoszexuálisok felvonulásával kapcsolatban olyan kijelentésekre ragadtatta magát, ami alapján megkérdőjelezhető, hogy a továbbiakban résztvehet-e az emberi jogi bizottság munkájában" - mondta Török Zsolt szocialista képviselő az MTI-nek.

Ékes Ilona arról beszélt, hogy a homoszexuálisokat gyógyszeres kezeléssel kellene heteroszexuálissá átnevelni, a melegfelvonulás a közrendre és a közerkölcsre veszélyes, ezért nem lenne szabadengedélyezni - mondta a szocialista képviselő, aki szerint a XXI. században nem engedhető meg, hogy egy országgyűlési képviselő a gyülekezési jog korlátozására utaló kijelentéseket tegyen.

"Arra szólítjuk fel a Fideszt, hogy hívja vissza Ékes Ilonát az emberi jogi bizottságból, és Balog Zoltánt (Fidesz), az emberi jogi kisebbségi és vallásügyi bizottság elnökét, hogy határolódjon elÉkes Ilonától és kijelentésétől" - mondta Török Zsolt.

Elfogadhatatlan bármelyik kisebbség ellen támadást indítani - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke az MTI-nek vasárnap, egyetértve a Helsinki Bizottsággal, amely elítélte a Meleg Méltóság Meneteelleni megfélemlítő akciókat.

Havasi Bertalan, az ellenzéki párt sajtófőnöke pénteken az MTI kérdésére azt mondta: Ékes Ilona magánemberként tartott egy saját maga által szervezett sajtótájékoztatót a melegfelvonulásról,amelyen a magánvéleményét mondta el, ezért a Fidesz ehhez semmit nem kíván hozzáfűzni.

Vasárnaptól rendezik meg tizennegyedik alkalommal a korábban Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Film- és Kulturális Fesztiválnak nevezett egyhetes rendezvénysorozatot, amelyet az ideiévtől Budapest Pride-nak hívnak. A fővárosi melegfelvonulást szeptember 5-én tartják.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

novaklaszlo56
2009. augusztus 31. 01:33
Nemcsak a "liberális nagytudású gyerekei", hanem te is nyugodtan sétálhatsz köztük, nem fognak megfertőzni a homoszexualitásukkal, ahogyan te sem fertőzheted meg őket a - vélhető - heteroszexualitásoddal. Téged sem lehet "kigyógyítani" a heteroszexualitásból, és őket sem a homoszexualitásból.
A jogvédők - általában nagyon helyesen - a jogi anomáliák, ellentmondások és hiányosságok kapcsán lépnek fel, tehát, ahol nincs probléma, ott nincs tennivalójuk. A melegek ügyében viszont nagyon durva visszásságok, mulasztásos jogsértések tapasztalhatók, e téren rengeteg a tennivalónk mindnyájunknak. Ebben próbálnak segíteni a jogvédők: élesen rámutatnak ezekre a problémákra, és javaslatot tesznek a hibák kijavítására.
Ami a "gusztustalan propagandát" illeti, ebben sajnos egyet kell értenem veled: az idomaikat mutogatva vonagló figurák borzasztóan sokat ártanak a melegek ügyének, főként azért, mert a közvélekedés - érthető módon, de teljesen tévesen - velük azonosítja a melegeket. A MELEGEK NEM AZONOSAK EZEKKEL A POJÁCÁKKAL! Kérlek, tanulmányozd behatóan a kérdést, ismerkedj meg a világukkal, de főleg velük, magukkal! Garantálom, hogy el fogsz csodálkozni: a szexuális orientációjukon túl mindenben holt pontosan ugyanolyan emberek, mint bárki más, akár te, vagy én, erényekkel és hibákkal együtt. Itt bibliográfiai adatokat nem közölhetek, de azt hiszem, nem jogsértés, ha idebiggyesztek egy-két linket, amelyekkel érdemes kezdeni a probléma megismerését:
http://www.otkenyer.hu/index.php
http://melegszivvel.gportal.hu
Számos egyéb helyen találhatsz még nagyon is hiteles és életszagú információt, többek között tragikus sorsokról szóló történeteket, beszámolókat (pl. ha beírod a keresőbe: "melegvagyok").
Hidd el, melegnek lenni se nem érdem, se nem szégyen, hanem egyszerűen egy megmásíthatatlan státusz, ugyanúgy, mint heteroszexuálisnak lenni. Így kellen végre a dolgot elfogadnunuk, és mindannyiunknak sokkal jöbb, könnyebb lenne (az Alkotmányunk már rég túl van ezen, csak mi toporgunk egy helyben, mintha semmi közünk nem lenne a saját Alkotmányunkhoz).
galamb tamás
2009. augusztus 30. 21:02
A mai világban ugy látszik az emberi jugi bizottság tagjai Csak A kissebbségek jogaiért állnak ki olykeményen, legyen az faji,nemi,szexuális vagy akármi más! Csak véletlenül se tartozzon a többségi társadakomhoz!
Én viszont Kiállok az MDF-es hölgy mellett, mert ezekre Én sem vagyok kiváncsi, sőt ideje lenne ha valamelyik liberális nagytudású gyerekeit ezek közt sétáltatná! Hátha rákap a gyerek.....
Elég lenne ha a migyerekeinket kímélnék meg ettől a gusztustalan propagandától!!!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását