2024. június 15. - Jolán, Vid

Ezüstös cselgáncs VB

Nem ünnepelte meg szombati menetelését a 70 kg-os Mészáros Anett, aki negyedik mérkőzésén alulmaradva ezüstérmet nyert a rotterdami cselgáncs-világbajnokságon.
2009. augusztus 30. vasárnap 15:50 - HírExtra
A Honvéd korábbi vb- és Eb-bronzérmese - aki utóbbi medálját éppen az Ahoy csarnokban szerezte 2005-ben - vasárnap még mindig kissé fáradtan elevenítette fel a történteket az MTI-nek:

"Örültem, hogy végre visszaértem a hotelbe, fizikailag-szellemileg teljesen zérón voltam, úgyhogy szóba se jött már semmilyen kimozdulás. Talán a mai búcsúesten, majd meglátjuk."

A 22 éves versenyző úgy látja: szereplésének kulcsmomentuma az volt, amikor első meccsén bírói döntéssel őt hirdették ki győztesnek az eredménytelen hosszabbítás után a világ- és négyszeresEurópa-bajnok Lucie Decosse ellen.

"Egyrészt nagyon szerettem volna, hogy életemben egyszer végre engem hozzanak ki a jobbiknak. Aztán amikor megláttam a három fehér zászlót, meglepetésemben azért kinéztem edzőmre, Toncs Péterre,hogy +tényleg én nyertem+? Nyolc perc küzdelem után az ember nincs mindig tisztában azzal, hogy milyen színű dzsúdóruhában van...

Az szólhatott mellettem, hogy a meccs során voltak olyan dobásaim, amelyeket nem igazán akartak megadni a bírók, és talán úgy voltak vele, hogy, ha a ráadást is kibírom, akkor már nekem kedveznek. Aztán a döntőbeli kolumbiai ellenfelemet egyáltalán nem ismertem, egyszer küzdöttünk csak edzőtáborban, mert éppen egyikünknek sem volt partnere. Nagyon kellemetlen stílusa van, mert folyton az én hibáimból indított dobást."

A magyar dzsúdósport - Hajtós Bertalan és Kovács Antal után - harmadik vb-ezüstjét szerző Mészáros külön kiemelte az elmúlt 11 hónapot, amelyet már a Honvédnál töltött:
"Felszabadultabban dzsúdózok, nagyon jó kapcsolatom van az edzőmmel. Ez a mozgásomon is látszik, gyorsabb és elevenebb vagyok, többet kezdeményezek."

Mészáros kissé szomorúan említette meg, hogy párjával, a csecsen származású, de Budapesten élő Nunajev Juszuppal nem sokáig örülhetnek a vb-ezüstnek, mert a nehézsúlyú birkózó a napokban utazik elháromhetes edzőtáborba.
"Ez a hosszú kapcsolat titka" - tette hozzá nevetve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását