2024. június 16. - Jusztin

A világ mit sem tud a felvidéki magyarok sorsáról

Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke szerint a szeptember 1-jei dunaszerdahelyi nagygyűlés célja felhívni a figyelmet a szlovákiai magyarság súlyos problémáira és tiltakozni az államnyelvtörvény ellen.
2009. augusztus 28. péntek 11:58 - HírExtra
"El kell mondanunk, hogy elég volt a durva magyarellenességből, elég a kormány antidemokratikus praktikáiból, elég a hazudozásokból és a közös vagyon szétlopkodásából. Mi, magyarok, normálisabb körülmények között akarunk élni. Ez pedig a jelek szerint nemzetközi segítség nélkül megint nem fog menni. Ezért kell felhívnunk a problémáinkra egy ilyen nagygyűléssel a figyelmet" - mondja Csáky Pál abban az interjúban, amely az Új Szó című napilapban jelent meg fizetett hirdetésként.

A Kiállunk jogainkért címmel meghirdetett dunaszerdahelyi nagygyűlést az MKP szervezi, társrendezőként pedig a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala jegyzi. Csáky szerint jó lenne, ha magas lenne a részvétel Dunaszerdahelyen, hogy "a világba tényleg elmenjen a híre annak, hogy a magyarok úgy gondolják Szlovákiában, hogy az ország irányultságával komoly bajok vannak, s ezen a kurzuson változtatni kell".

A szlovák államnyelvtörvény szeptemberi hatályba lépését sajnálatosnak minősítette a politikus, de leszögezte: "nem szabad félnünk, nem szabad, hogy ez a buta törvény megfélemlítsen bennünket. A törvény értelmében magánembereket nem lehet megbüntetni, tehát bátran használjuk az anyanyelvünket az élet minden területén".

Csáky megerősítette: az MKP szeptember 2-ai hatállyal életbe lépteti nyelvtörvény-felügyeleti rendszerét. Bárki bármilyen problémával találkozik, bármilyen bejelenteni valója van a törvény alkalmazásával kapcsolatban, illetve bármely kérdésére választ szeretne kapni, azt az MKP Központi Irodájában megteheti, illetve bejelentését az MKP járási irodáiban is eszközölheti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

monul
2009. augusztus 28. 13:02
Csaky ur, kerem hadja abba a hulyesegeket, mivel majdnem a felesem igaz abbol ahogy maga eloadja az informaciokat, es ha Szlovak allompolgar, akkor ugy is viselkedjen , vagy akkor javasolon menjen HU ba lakni es nekavarja a ...emberek kozott.Nagyon sajnalatos egy politikustol hogy ezt csinalja a helyett hogy osszefogjanak az emberek...
Emberek nehadjatok magatokat, inkabb ingnoraljak a buta dumakot...
monul
2009. augusztus 28. 12:40
Hat nekem volna hozzaszolasom...en szlovak-magyar hazzasagban ellek, es komolyan mondom hogy a zurzvart csak a politikusok csinaljak es ebbol egy par ,,utodott primitiv allompolgar,,
Sazeretnem felhivni a tobbseg figyelmet hogy nehadjak magukat befolyasolni, mivel a normalis embereknet mindegy hogy magyar, szlovak, vietnami vagy angol valaki...mi egeszen jol elunk itt osszekevert nemzetek.Nincsen semmi bajunk se magyarokkal, mivel mi is jarunk HU ba, semmi bajunk mas nemzetekkel. Mindennek az oka egy part aki ahogy szemelyesen is halhattuk a mtv2 a NAP felketleben ahol ez a ,,magyar,, politikus Szlovakiarol zoldeket beszelt es persze hazudozott ossze vissza. Kerem az embereket hogy viselkedjenek magukhoz rendesen es az egy par ,,hule,, individualitasokat ignoraljak. Szep es baratsagos napot mindenkinek. Moni SK bol ;)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását