2024. március 19. - József, Bánk

Új premierek, új színészek

Négy új színésszel és több vadonatúj bemutatóval kezdi a 2009/2010-es színházi szezont a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulata, amely hétfőn tartotta évadnyitó ülését.
2009. augusztus 25. kedd 06:29 - HírExtra
Tasnádi Csaba, a színház igazgatója elmondta, hogy az idei évadban négy új társulati tag mutatkozik be a szabolcsi nagyváros kőszínházában: Tenczler Tímea, Solti Csanád, Rák Zoltán, valamint Vaszkó Bence, a Színház- és Filmművészeti Egyetem frissen végzett színészei. A személyi változások mellett technikai és épületgépészeti fejlesztések zajlottak a színház épületében, utóbbi keretében kialakítottak egy új próbatermet is - tette hozzá az igazgató. A szezon több új bemutatót tartogat a kultúrát kedvelő szabolcsiak számára: a programban többek közt Shakespeare Lear királya, Móricz Zsigmond három egyfelvonásosa, az Othello Gyulaházán című zenés vígjáték, a Kabaré című musical, valamint egy zenés népi játék, a Csíksomlyói Passió szerepel. A Krúdy Kamarában a Closer című tragikomédiát, A mi kis városunk című groteszk játékot és Madách Imre művét, Az ember tragédiáját tekintheti meg a közönség. A gyermekelőadások keretében a Róka-rege és A legkisebb boszorkány című mesejátékokat mutatják majd be.

Az évad első előadása is a kisebbeknek szól: október 3-án a Róka-rege című darab premierjével indul a szezon. A nagyszínpadon az első bemutatót, a három egyfelvonásosból álló Móricz-maratont láthatja a közönség.

A tervek szerint folytatódnak a korábbi években sikeres tájelőadások és a rendhagyó irodalomórák, ezen túl pedig a hátrányos helyzetű középiskolások színházba jutását elősegítő akciót is támogatja az intézmény. Tasnádi Csaba elmondta: a jegyek és bérletek árai nem változtak 2008-hoz képest, a pedagógusok, nyugdíjasok és gyermek-ifjúsági csoportok számára pedig jelentős kedvezményekkel, színházbarát kártya bevezetésével szeretnék vonzóbbá tenni az előadásokat.

A nyár eseményeit összefoglalva az igazgató felidézte: a társulat több vidéki fesztiválon szerepelt sikerrel, valamint hetedik alkalommal vett részt a Pécsi Országos Színházi Találkozón, amelyre a kétszeres fesztiváldíjas Kasimir és Karoline című darabbal nevezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását