2024. április 26. - Ervin

Tér-Film-Zene Fesztivál

Budapest mellett az idén Győr, Debrecen és Szombathely városa kapcsolódik be a Tér-Film-Zene Fesztiválba; a július 4. és augusztus 3. között rendezendő kulturális programsorozaton összesen 350 filmet vetítenek és csaknem 40 élő műsor várja az érdeklődőket
2008. június 24. kedd 11:48 - Hírextra
Az ingyenes események fővárosi helyszíne ezúttal a WestEnd City Center bevásárlóközpont tetőterasza lesz. Sárosi Péter, a fesztivál sajtókapcsolataiért felelős iroda képviselője az MTI-nek elmondta: idén is szerették volna Budapesten a hagyományos helyszínen, a Parlament előtt megrendezni a fesztivált, de a 2008-as programsorozat szervezésének kezdetekor még úgy tűnt, a Kossuth téren júliusban már megkezdődik a mélygarázs építése, így új helyet kellett keresniük.

A bevásárlóközpont tetőteraszának Nagykörút felőli részén tartják a rendezvényeket. Minden nap délután 5 órától gyermekprogramokkal, mese- és kisjátékfilmekkel kezdődik a műsor, majd este 7-től eltérő hosszúságú élő műsorok várják az érdeklődőket. Ezután jellemzően 8 óra körül kezdődnek az esti nagyjátékfilmek, végül 10 óra után a hagyományoknak megfelelően némafilmeket vetítenek zongorakísérettel.

Élő koncertet ad többek között a Harcsa Veronika Quartett, a Budapest Ragtime Band, St. Martin, a Zuboly, Kelemen Barnabás és az Erkel Ferenc Kamarazenekar vagy az Auer vonósnégyes. Az esti játékfilmek között lesz látható több külföldi alkotás mellett például a Pánik, a 9 és fél randi, a Casting minden, az 56 csepp vér és a Tarr Béla által rendezett Londoni férfi, valamint a Szabó István 70 éves című sorozatban az Oscar-díjas rendező számos filmje.

Sárosi Péter beszámolt arról, hogy a Művészetek Palotája programjai is futnak idén a WestEnd tetőteraszán, így a Tér-Film-Zene Fesztiválon azok is élvezhetik a koncerteket, akik egyébként nem szoktak eljutni a kultúrpalotába.

A vidéki helyszínek közül Debrecen július 11-13., Szombathely július 18-20., míg Győr július 25-27. között csatlakozik a fesztiválhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását