2024. április 29. - Péter

Megrovás az MSZP-s polgármesternek

Megrovásban részesíti a tisztségéből felfüggesztett MSZP-s váci polgármestert a helyi önkormányzati testületből alakult háromfős fegyelmi tanács.
2009. augusztus 25. kedd 16:01 - HírExtra
Tomori Pál (Fidesz) elmondta, hogy a vizsgálat szerint a tisztségéből felfüggesztett polgármestert az ellene felhozott három pont közül kettőben találta bűnösnek. Egyfelől munkája során túllépte hatáskörét, másfelől kötelességét vétkesen megszegte, mert a sürgősségi indítványokat nem terjesztette a testület elé. Ezért a megrováson kívül a fizetésen felüli juttatásokat is megvonják tőle a tanács döntése szerint.

Jelenleg egy további fegyelmi eljárás is folyamatban van a polgármester ellen különböző visszaélések gyanúja tisztázására. Amennyiben a vizsgálandó öt pontban is vétkesnek találja a tanács, úgy bírósághoz fordul a testület, hogy alkalmatlanság címén vonja meg mandátumát - közölte Tomori Pál.

A polgármesteri teendőket a felfüggesztés időtartama alatt az alpolgármester látja el Vácott.

Bóth János polgármester az MTI megkeresésére nevetségesnek nevezte az ellene felhozott vádakat, álláspontja szerint elfogult politikai döntést hoztak ellene. Munkaügyi bírósághoz fordul az ügyben, és egyúttal rágalmazás miatt feljelentést tesz a fegyelmi tanács jelentését aláírók ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását