2022. június 27. - László

Megint mástól várjuk a megoldást

A magyar lakosság nagy része tisztában van a globális felmelegedés problémájával, a megoldást azonban mástól várnák.
2009. augusztus 24. hétfő 18:42 - HírExtra
A globális felmelegedés okozta környezeti problémák megoldásában a lakosság szerint leginkább a nemzetközi szervezetek, a vállalatok és az állam játszhat nagy szerepet, míg saját maguk csak csekély mértékben járulhatnak hozzá a helyzet javításához. Az energiainfo.hu és a Forsense közös, ezer fő részvételével elvégzett felmérése alapján a válaszadók 40 százaléka úgy érzi, hogy a globális felmelegedéssel kapcsolatban felmerülő problémákkal és kérdésekkel teljes mértékben tisztában van. Hasonlóan nagy számban vannak azok is (34 százalék), akik úgy nyilatkoztak, hogy ismerik a problémát, de nem értik teljes egészében. Több mint 10 százalékkal kevesebben válaszolták azt, hogy csak hallottak a globális felmelegedésről, de nem tudják mit jelent. Elenyészően kevesen (2 százalék) vannak azok, akik egyáltalán nem hallottak a globális felmelegedés kérdéséről.

Leginkább a 18 és 34 év közötti korosztály, a felsőbb jövedelmi kategóriába tartozók, illetve a magasabban iskolázottak érzik úgy, hogy teljes mértékben tisztában vannak a globális felmelegedés problémakörével.

Azzal a tudományosan igazolt állítással, hogy jelenleg a Föld egy természetes felmelegedési korszakban van, de emellett az emberi tevékenység is növeli a felmelegedés ütemét és nagyságát, a válaszadók több mint kétharmada (71 százalék) értett egyet. Három százalék viszont egyáltalán nem tudott azonosulni ezzel az állítással.

A felmérés során azt is vizsgálták, hogy a válaszadók szerint szükséges-e bármit is tenni a globális felmelegedés megállítása érdekében a közeljövőben. A válaszolók több mint háromnegyede (83 százalék) úgy gondolja, hogy azonnal cselekedni kell a folyamat megállítása érdekében, 10 százalékuk pedig úgy véli, hogy legkésőbb a következő öt évben mindenképpen lépni kell az ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását