2024. április 23. - Béla

Haláli ötlet: költözzön Marilyn Monroe mellé!

Igen eredeti ötlettel rukkolt ki egy Egyesült Államok-béli özvegyasszony: jó pénzért bárki kedvéért kiköltözteti egykori férjét annak Marilyn Monroe feletti sírhelyéről...
2009. augusztus 24. hétfő 09:00 - HírExtra
Legyen Marilyn Monroe szomszédja! – ezzel a szlogennel hirdeti a soha vissza nem térő lehetőséget az asszony. A Van, aki forrón szereti című filmklasszikus sztárja mellé persze nem kerülhet csak úgy az ember. Első lépésben le kell csengetnie négy és fél millió amerikai dollárt, (az ötszázezer dollárról induló internetes licit cégül ennél a csillagos összegnél állt meg), másodszor pedig sajnos meg kell halnia. Az XX. század legnagyobb szexszimbóluma ugyanis több mint ötven esztendeje nincs köztünk.

Az ötlet olyannyira morbid, hogy csoda, hogy itthon még senkinek sem jutott az eszébe – mondhatnánk. Azonban, mint azt a Bors kiderítette, Magyarországon a fent említett özvegyi magánakció szinte kizárt.

Simóka Kálmánné, a Budapesti Temetkezési Intézet vezetője például még sohasem találkozott effajta kéréssel. Mint a bulvárlapnak elmondta, „annak nincs akadálya, hogy az elhunytat ismert vagy híres ember sírja mellett helyezzék örök nyugalomra, ha van ott hely, és kifizetik a temetési és bérleti díjat”. „Arra viszont nincs lehetőség, hogy valaki továbbadja a bérleti jogot. Ha az elhunytat idővel máshova helyezik, akkor a bérleti díjat időarányosan visszafizeti a társaság, és a jogot más veheti meg tőlünk” –mondta. Ebből pedig világosan következik, hogy idehaza senki sem sáfárkodhat csak úgy egy-egy sírhellyel.

Mint kiderült, ez a módi nem csak a Budapesti Temetkezési vállalat által üzemeltetett temetőkben használatos. A Szent István-bazilika altemplomában lévő urnák esetében sem számítanak fel különdíjat, ha valaki egy-egy híres ember (példának okáért a legendás Puskás Öcsi) mellé kerül.

Öcsi bácsi sírja felett már nincsen hely, tőle balra viszont három urna is üres, ezek 325-430 ezer forint közötti áron vehetők igénybe – nyilatkozta Nékodém Lajos, a kegyeleti iroda főnöke.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását