2024. május 18. - Erik, Alexandra

MSZP: észbe kaphatott volna a törvénysértő Jobbik

Az MSZP szerint egy bejegyzett és a választáson induló, Európai Parlamenti képviselőket adó párt, amelyik ráadásul a rend pártjának nevezi magát, nem állhat élére nyílt, provokatív törvénysértésnek.
2009. augusztus 23. vasárnap 19:23 - HírExtra
Ha ezt teszi, akkor a többi parlamenti pártnak, elsősorban a vele jó önkormányzati kapcsolatokat ápoló Fidesznek azonnal meg kell szólalnia - közölte Katanics Sándor, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista tagja vasárnap az MTI-vel.

Katanics Sándor közleményében úgy fogalmaz: a Jobbiknak szombaton még lett volna egy utolsó lehetősége, hogy észbe kapjon, és elnézést kérjen azért, mert a törvénytelenség oldalára állt.

Felhívja a figyelmet arra, hogy a Fidesz vezetői némák maradtak, amikor egy párt saját csendőrség megalakításával fenyegeti a törvényes rendet. Amikor Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a jogerősen betiltott, de újjáalakított Magyar Gárda eskütétele utáni beszédében azt mondta, a szombaton intézkedő rendőri vezetőket jövő év április-májusában, az országgyűlési választások után személyesen fogják felkeresni. Amikor Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke és EP-képviselője úgy fogalmazott: "azért van itt ennyi fényképezőgép, mert a jelenlévő rendőrök egyetlen állást sem fognak kapni a Jobbik hatalomra kerülése esetén az állami szervekben".

Katanics Sándor hangsúlyozza: ezek a kijelentések a törvényes rend elleni támadások. Az intézkedő rendőrök állásvesztését kilátásba helyező, gátlástalan fenyegetés az MSZP szerint elfogadhatatlan.

A képviselő felteszi a kérdést, hogy vajon ezekről a mondatokról hogyan vélekedik Lázár János, a Honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke.

Katanics Sándor arra is kíváncsi: miért nem felelnek a Fidesz vezetői arra a kérdésére, hogy működik-e még Orbán Viktornak a Vona Gáborral közös polgári köre.

A Fidesz némaságnak talán az az oka, hogy nem tartotta mindig magára kötelezőnek a törvényeket: ha úgy tetszett, kordont bontott, ha a politikai érdekei úgy kívánták, helyén hagyta az engedély nélkül, törvénytelenül felállított turulszobrot, vagy éppen, mint egykor pártelnöke, választási szabályszegésre buzdított - olvasható a szocialista politikus közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Imres
2009. augusztus 23. 20:13
Tisztelt MSZP!
A kormányzati impotenciát ne hárítsák már a legnagyobb ellenzéki pártra!
Ha törvénytelen, be kell tiltani.
Ha nem törvénytelen, akkor nem kell hülyeségeket dumálni.
A kormány kezében van minden eszköz arra, hogy a törvényes rendet fenntartsa.
Vagy tévedek?
Látom, beindult a választási kampány - az MSZP-nél. Mocskos lesz - sajnos.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását