2024. május 18. - Erik, Alexandra

Rendőri intézkedés a gárdások ellen

Azért alkalmaztak rendőri intézkedést a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda több tagjával szemben egy egri rendezvényen, hogy megakadályozzák a szabálysértéseket-
2009. augusztus 21. péntek 06:58 - HírExtra
A Magyar Gárda 21, egyenruhába öltözött tagját állították elő a rendőrök szerdán egy Egerben tartott rendezvény után, a rendőrség aznap nem nyilatkozott a történtekről.
Fodorné Parrák Nóra, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csütörtökön közölte: a Magyar Gárda tagjaival szembeni rendőri intézkedésre, igazoltatásokra az egységes alakzatban történő felsorakozás, a vezényszóra vonulás megakadályozása miatt került sor.

Hozzátette: az igazoltatottak az Egri Lokálpatrióta Egylet fáklyás megemlékezéséhez kívántak csatlakozni, amit a szervezők nemkívánatosnak nyilvánítottak.

A Egri Lokálpatrióta Egylet által szervezett Szent István-napi királyköszöntőn jelentek meg Magyar Gárda fekete egyenruháját viselők a Dobó téren szerdán. A rendőrök többször felszólították őket, hogy hagyják el a rendezvényt, ám ennek nem tettek eleget, arra hivatkozva, hogy ez egy új szervezet. Amikor az ünnepség végén a résztvevők fáklyás felvonulásra indultak a várba, a rendőrök körbevették a csoportot, majd annak tagjait kettesével vitték a rendőrségi autókhoz. Elvitték Sneider Tamást, a Jobbik Heves megyei elnökét is.

A Fővárosi Ítélőtábla július 2-án oszlatta fel a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet. Az indoklás szerint egy demokratikus társadalomban a közösség számára hasznosnak ítélhető cél sem valósítható meg a demokrácia értékrendjét sértő eszközökkel. A Magyar Gárda mozgalom az egyesület szerves része, a döntés az egyesület felszámolásával szükségképpen a mozgalomra is kiterjed, annak a szervezeti kereteit szünteti meg - szólt a bírói érvelés.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom július 11-én nagygyűlést tartott a budapesti Szabadság téren, ahol közfelkiáltással újjáalakult a Magyar Gárda mozgalom.
A demonstrációt követően a rendőrség nyomozást rendelt el izgatás és egyesülési joggal való visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

valaki85
2009. augusztus 22. 22:50
Józsinéni: egyetértek! A felvonulgató gárdisták nagy része valszeg segélyből élhet,ugyanis mennek ha kell,ha nem...nem féltik a munkahelyüket? Nem,mert nem is akarnak dolgozni, szerintük nekik elég,ha kiabálnak,tüntetnek...Ez kell neked Magyarország...vagy mégsem?
Józsinéni
2009. augusztus 21. 20:21
Megtiltani a szaros gárdát egy életre. minden gárdatagot munkatáborba küldeni!
kacsatojás
2009. augusztus 21. 08:39
Szégyen és gyalázat ez az egész országra.A demokrácia megcsúfolása.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását