2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Elfogták a tálibok legfőbb szóvivőjét

A pakisztáni biztonsági erők elfogták Maulvi Omart, a pakisztáni tálibok legfőbb szóvivőjét az afgán határ közelében - közölték hírszerzési illetékesek.
2009. augusztus 18. kedd 10:08 - HírExtra
Elmondásuk szerint Omart hétfő éjjel fogták el Mohmand törzsi terület egyik falujában, amint két társával Dél-Vazirisztán felé autózott. Helyi törzsek idősebb tagjai segítettek Omar nyomára vezetni a katonákat Havazeo faluban. Omar a Tehrik-e-Talibán "hivatalos" szóvivőjeként gyakran hívott fel telefonon újságírókat, hogy a szervezet nevében vállaljon pakisztáni terrorcselekményeket. Őrizetbe vétele már a második "nagy fogás" volt egy napon belül: ugyancsak hétfő éjjel horogra akadt Kari Szaifullah tálib parancsnok, akit egy iszlámábádi magánkórházban kezeltek.

"Igen, őrizetbe vettük Maulvin Omart, és rövidesen bemutatjuk a sajtónak" - mondta újságíróknak egy név nélkül nyilatkozó magas rangú katonatiszt, egyéb részletet nem közölve. Egy másik katonatiszt is megerősítette a hírt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását