2024. április 20. - Tivadar

Ketten meghaltak a lakástűzben

Kigyulladt egy tízemeletes lakóépület szombaton késő este Miskolcon, a Középszer utca 18. szám alatt; az elsődleges adatok szerint két ember életét vesztette.
2009. augusztus 16. vasárnap 09:10 - HírExtra
Egyedné Novodonszki Éva elmondta: még mindig tart a mentés, az elsődleges adatok szerint két ember vesztette életét és további kilenc sérültről van tudomásuk.
A helyszínen tartózkodik Káli Sándor, Miskolc polgármestere és Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány.

Leskó György, a miskolci polgári védelmi kirendeltség vezetője az MTI-nek a helyszínen elmondta, hogy ketten haltak meg, egy harmadik ember állapota válságos. Hat lakás teljesen kiégett, több mint tíz lakás vált lakhatatlanná.
Káli Sándor, Miskolc polgármestere az MTI-nek azt mondta, hogy tudomásuk szerint a tűzesetnek tizenöt sérülje van.

A megrongálódott épületből a lakókat egyelőre a közeli iskolában helyezik el, később szükséglakásokat is biztosítanak a számukra. Az önkormányzat az ellátásukról is gondoskodik - mondta a polgármester.

Éjfél tájban még folytak az utómunkák, sok tűzoltó és mentőkocsi tartózkodott a helyszínen, az utcán több százan álltak.

Előzőleg Egyedné Novodonszki Éva elmondta: egy hetedik emeleti lakásban keletkezett a tűz és az elsődleges információk szerint négy lakás égett ki.
A következő órákban - az oltási munkálatok befejezése után - azok a lakók, akiknek a lakása nem égett ki teljesen, visszatérhetnek a kiégett otthonukba, hogy a megmaradt értéktárgyakat elvigyék.

László Antal, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-nek korábban azt mondta: négyes, kiemelt riasztással vonultak a helyszínre a tűzoltók 21 óra 35 perckor. A hatodik, hetedik és a nyolcadik emeleten volt beavatkozás. Több tűzoltó autó és mentő is a helyszínen tartózkodik. A tüzet már megfékezték, azaz "lefeketítették" - tette hozzá.

Az MTI információi szerint két kórházba, a Borsod megyei és a Semmelweis kórházba szállították a sérülteket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását