2024. május 10. - Ármin, Pálma

Pokolgép Isztambulban

Pokolgép robbant péntek este egy isztambuli textilüzem előtt, és az üzem egyik biztonsági őrének halálát okozta, egy másik ember pedig megsebesült - jelentették török televíziók.
2009. augusztus 15. szombat 09:27 - HírExtra
Az eset az európai részen fekvő, főleg szegények lakta Gaziosmanpasa kerületben történt. A robbanószerkezet egy szeméttárolóban volt elhelyezve. A rendőrség szerint terrorcselekményről van szó. Törökországban kurd lázadók, baloldali és iszlamista szélsőségesek egyaránt követnek el terrortámadásokat. Mindazonáltal a CNN-Türk hírtelevízió úgy tudja, hogy a bűncselekmény helyszínére sietett az az ügyész, Zekerya Öz, aki a július végén kezdődött Ergenekon-perben a vád vezetője.

A per vádirata szerint nyugalmazott tábornokok összeesküvést szőttek a Recep Tayyip Erdogan vezette, iszlamista gyökerű kormány megbuktatására, illetve számos terrorakciót is kiterveltek, hogy kiprovokálják a hadsereg fellépését a kormány ellen - azaz egy katonai államcsínyt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását