2024. április 26. - Ervin

Már az MSZP is szabadulna Kocsistól

Kocsis István vezérigazgató menesztését kezdeményezik a fővárosi szocialisták, mivel a BKV-nál kialakult helyzet megoldására a jelenlegi vezetővel nem látnak esélyt - közölte Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke és Steiner Pál, a fővárosi MSZP frakcióvezetője csütörtökön.
2009. augusztus 13. csütörtök 14:05 - HírExtra
A BKV csütrötöki nyilatkozata
Dr. Kocsis István korábban nem tudott a 100 milliós végkielégítési ügyről
Nem igaz, hogy dr. Kocsis Istvánnak korábban tudomása volt a 100 milliós végkielégítési ügyről. Az is valótlan állítás, hogy Molnár László lakását a BKV bérli.
Dr. Kocsis István, a BKV vezérigazgatója ismételten megerősíti, hogy valótlan az az állítás, mely szerint tudomása volt dr. Szalainé dr. Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató csaknem százmillió forintos végkielégítési ügyéről. A 2009-ben, tehát egy évvel a kifizetés után készült teljességi nyilatkozat nem más, mint egy mérlegzárási technikai eszköz, amelyben a 100 millió forintról egyetlen szó sincs.
A 100 millió forintot 2008. márciusban fizette ki a BKV Zrt., 5 hónappal Dr. Kocsis István vezérigazgató érkezése előtt. A szeptemberi vezérigazgatói munkaköri átadás-átvételi dokumentum nem tartalmazta ezt az információt, és a menedzsment erről nem tájékoztatta a vezérigazgatót. Amikor az ügy kirobbant, a vezérigazgató azonnal vizsgálatot indított.
Molnár László munkaviszonyának megszüntetése után a BKV Zrt. 2009. május 31.-i hatállyal a bérleti szerződést felmondta.
A politikusok sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy mielőbbi vezetőváltást szorgalmaznak, s ehhez kérik a koalíciós partner, az SZDSZ és az ellenzék támogatását is.

Mint ismeretes Kocsis István még az MVM vezérigazgatójaként került különféle botrányokba, majd onnan távozva 2008. szeptemberétől a BKV vezérigazgatója lett. A botrányok azonban itt is utolérték.

Az offshore cégekkel kötött tanácsadói szerződések, illettve a százmilliós végkielégítések megrendítették a bizalmat a fővárosi szocialistákban. A vita, mely mára arról szól, vajon Kocsis tudott-e avagy nem a HR igazgató óriási összegű végkielégítéséről, még nem zárult le. Igaz a vezérigazgató folyamatosan arról beszél, nem tudott az ügyről.

Mint az lapunk megírta, a 100 milliós ügy ugyan nincsen konkréten megemlítve a Deloitte könyvvizsgálónak küldött levélben, ám a HírExtra által nyilvánosságra hozott teljességi nyilatkozatban az áll, a 36 milliós végkielégítést annak ellenére szabályszerűnek találták, hogy a hölgy a végkielégítés után is státuszban volt a cégnél.

Az pedig logikusan következik, hogyha a Deloitte problémának látja a végkielégítést , majd az utána lévő tovább foglalkoztatást, akkor az új vezérigazgatónak az ügy után kellene nézni. Ha ezt Kocsis megtette, akkor láthatta a 100 milliós végkielégítést is. Ha nem tette meg akkor elképzelhető, hogy szakmailag mulasztott.

Kocsis István sorsa az MSZP-s nyilatkozat után az SZDSZ kezében van.
Forrás: HírExtra/MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását