2024. május 5. - Györgyi

Juhász mégsem megy a Bayernbe?

Hat millió euró – ezt az összeget emlegetve érdeklődik állítólag a Bayern München Juhász Roland iránt. Az üzlet azonban még messze nem tuti, sőt hivatalos megkeresésről szó sincs.
2009. augusztus 12. szerda 16:29 - Gedei Szilárd
Mindig örömteli azt hallani válogatott labdarúgóinkról, hogy nemzetközi szinten is jegyzett sztárcsapatok érdeklődnek irántuk. Juhász Rolandról pedig különösen az, hiszen a hórihorgas magyar védő esetleges átigazolásáról szóló pletykák egészen könnyen valósággá válhatnak – maga Roland is érzi magában ugyanis a fejlődés, az előrelépés lehetőségét. A Bayern érdeklődése azonban még egyáltalán nem biztos, hogy komoly.

Ötmillió eurót ér, hatot adnának érte

"Jöhet a következő lépcsőfok!"
„Az a legfontosabb, hogy játszak – amellett persze, hogy a jövőmet is megalapozzam. Persze az sem mindegy, hogy milyen körülmények között jönne létre ez a dilemma, de én amondó vagyok, hogy a fociban is fontos a lépcsőzetesség. Az Anderlecht például egy kellő lépcső volt nekem, s most is egy olyan akadályt szeretnék venni, ami nem túl nagy lépés, azt szeretném, hogy megfelelő környezetbe kerüljek – s nem csak én, hanem az egész családom” – Juhász Roland ezt még májusban mondta a HírExtrának arra a felvetésre, hogy egy nagy sztárcsapatban nem biztos, hogy állandó játéklehetőséget kapna.
Az átigazolásokkal, illetve a labdarúgók értékeinek becslésével foglalkozó transfermarkt.de internetes portál szerint Juhász Roland öt millió eurót ér, ennyiért illik kivásárolni jelenlegi klubjától, az Anderlechttől. A hírek, vagyis inkább pletykák szerint Rolandért kerek egy millióval többet, hat millió eurót sem sajnálna a német kirakatcsapat, a Bayern München (az üzlet létrejöttével természetesen toronymagasan Juhász válna a legdrágább magyar labdarúgóvá).

A bajorok érdeklődése a magyar hátvéd iránt érthető és logikus. Az elmúlt években sokak, és sokat kritizálták a néha valóban ingatag védelmüket, sőt egyes vérmesebb Bayern-szurkolók a sokszor bizonytalan hátvédsort okolják az előző idény elbukott bajnoki címéért is. Az pedig csak tetőzte a hátsó csapatrész problémáit, hogy az elmúlt évek egyik legmegbízhatóbb bajor játékosának számító brazil világbajnok Lúcio néhány hete eligazolt az olasz bajnok Internazionaléhoz, az argentin Demichelis pedig sérülés miatt dőlt ki hosszú időre.

Nem csoda hát, hogy a Bayernnek hirtelen sürgős lett szétnézni a piacon, minőségi védőjátékosok után kutatva. A grúz Kaha Kaladze (AC Milan) és a portugál Luisao (Benfica) mellett így kerülhetett a képbe a mi Juhász Rolandunk. Az pedig egyértelműen a magyar játékos mellett szól, hogy a három futballista közül Juhász stílusa hasonlít a legjobban a helyettesítendő Lúcióéra (mindkét futballistának remek például a fejjátéka), illetve a magyar válogatottal úsznák meg legolcsóbban a lyukas védelem befoldozását.

Az Anderlecht a Bayernre vár

Azonban az is igaz, hogy mivel Juhász már szerepelt idén az Anderlecht Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzésén, így az első számú európai klubtrófeáért vívott meccseken nem számíthatna rá a holland Luis van Gaal.

Herman van Holsbeeck, az Anderlecht ügyvezetője elárulta, hogy semmiféle hivatalos megkeresés nem érkezett még a Bayerntől Juhász Rolanddal kapcsolatban: „Még nem kérték ki tőlünk Juhászt. Sem Luis van Gaal, a Bayern trénere, sem Uli Hoeneß, a menedzser nem hívott fel, hogy Roland átigazolásáról beszéljünk. Ezért inkább csak pletykának hívnám a Bayern érdeklődését”.

Ráadásul a fentebb már említett transfermarkt.de is csak a „Pletykák”, s nem a „Hírek” menüpont alatt ad hírt Juhász és a Bayern flörtjéről.

A HírExtra megkereste Juhász Roland menedzserét, Filipovics Vladant, aki nem szívesen beszélt a Bayern érdeklődéséről – ez azonban érthető, hiszen a nemzetközi szabályok szerint először mindig a játékos klubját kell megkeresnie az érdeklődő csapatnak. Ez pedig – amint azt az Anderlecht illetékese fentebb már elmondta – nem történt még meg. A menedzser egyébként megerősítette azokat az információkat, hogy több, neves európai élbajnokságokban szereplő klubokkal is tárgyal Juhász jövőjéről.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

megmondom
2009. augusztus 12. 17:05
Hülye vagy phil ivey, Juhász Roli nagyon is remek erősítés lenne a Bayernnek, Rolinak pedig fantasztikus előrelépés a Bayern csapata!
Phil Ivey
2009. augusztus 12. 16:47
kamu ez az egész, szerintem juhász - sajnos - nem bayernszintű futballista
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását