2024. április 24. - György

Az MSZP tartani akarja a hiánycélt

Az MSZP-frakció abban egységes, hogy a jövő évre tervezett 3,8 százalékos hiánycélt tartani kell - szögezte le Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese miután a képviselőcsoport Bajnai Gordon miniszterelnökkel egyeztetett a 2010-es büdzséről.
2009. augusztus 10. hétfő 12:52 - HírExtra
Göndör István azt mondta: csak a 3,8 százalékos hiánycél "nem mozdulhat el", csak ez a szám van "kőbe vésve". Nincs "kőbe vésve" sem az önkormányzatoktól jövőre elvonandó 120 milliárd forint, sem a közösségi közlekedésnél megspórolandó 70 milliárd forint - válaszolta egy kérdésre a szocialista politikus.

Az MTI felvetésére, hogy a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) küldött szándéknyilatkozatban szerepel mind két tétel, Göndör István azt válaszolta: a most kezdődő egyeztetések során a feladatokról, azok átcsoportosításáról beszélnek majd először, majd utána a számokról. A nagyságrend hasonló lesz a szándéknyilatkozatban foglaltakhoz, de nem "minden áron" kell azokat meghatározni - fogalmazott Göndör István.

Elmondta: a képviselőcsoport a kormányfővel a költségvetési egyeztetési menetrendről tárgyalt, cél, hogy a széles körű egyeztetés után a büdzsé a tartalma szeptemberre egyezzen a frakció véleményével.

Az MTI információi szerint a frakcióülés után Bajnai Gordon miniszterelnök négy tárcával - szociális, oktatási, önkormányzati és közlekedési -, valamint az illetékes szocialista munkacsoportok képviselőivel egyeztet még hétfőn a készülő büdzséről. Az egyeztetéseket kedden és szerdán folytatják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 10. 13:03
Én más hiánycélt szeretnék: hiányozzanak ők a közéletből!

Viccen kívül: ha nagyon muszáj, elfogadom, hogy ez "jó az országnak". De a fenébe: akárhányszor jól ment eddig az országnak, ezt a magam bőrén sose éreztem. Ki hát az "ország"?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását