2024. május 10. - Ármin, Pálma

Öngyilkos merényló támadott meg egy katonai konvojt

Öngyilkos merénylő támadt hétfőn Afganisztánban egy belga katonai konvojra, de a NATO-kötelékhez tartozó katonák közül senki nem sérült meg, a merénylő viszont életét vesztette - közölte hétfőn a brüsszeli védelmi minisztérium.
2009. augusztus 10. hétfő 12:45 - HírExtra
A támadás a közép-ázsiai ország északi részén, Kunduz közelében történt. A merénylő járművel nekihajtott a konvojnak, és robbanószerkezetet hozott működésbe. Két belga katonai jármű kiégett.

Afganisztánban az augusztus 20-ra kiírt elnökválasztás közeledtével az iszlamista lázadók egyre sűrűbben hajtanak végre merényleteket, nem csupán a NATO vezette nemzetközi erő ellen, hanem olyan helyeken is, amelyek alkalmasak lehetnek a lakosság megfélemlítésére, a szavazóhelyiségektől való távolmaradásra.

Az észak-atlanti szervezet jelentős logisztikai támogatást igyekszik nyújtani a választás lebonyolításához. A nehezen megközelíthető településekről például légi úton fogják szállítani a választási központokba a leadott szavazatokat tartalmazó urnákat.

A NATO-ban azt hangsúlyozzák: nem remélhető, hogy az afgán elnökválasztás lebonyolításának körülményei megüssék a fejlett nyugati demokráciákban megszokott színvonalat, de mindenképpen arra törekednek, hogy az afgán lakosság hitelesen kifejezésre tudja juttatni akaratát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását