2024. június 1. - Tünde

Unión kívüli országba drágább a telefonálás

A nagy távközlési számlák megelőzése érdekében az unión kívüli országokba utazóknak célszerű alaposan átnézni, hogy az adott országban mennyibe kerül majd a telefonálás, SMS küldés, vagy a mobilinternetezés.
2009. augusztus 7. péntek 14:30 - HírExtra
A közlemény szerint az egyik legnépszerűbb nyaralóhelyen, Horvátországban a hívásindítás akár percenként 384 forintba, a hívásfogadás pedig 145 forintba is kerülhet, míg egy SMS elküldése akár 120 forintos költséggel is járhat.

Európán kívülre utazva az árak még magasabbak lehetnek, Egyiptomból több mint 700 forintba kerülhet egy percnyi hívás Magyarországra. Kenyában, vagy Kínában a hívásindítás díja meghaladhatja a percenkénti 1.000 forintot is, de a www.tantusz.nhh.hu oldal roaming alkalmazását használva az is látható, hogy szerencsésebb esetben ugyanezek a hívások 500-600 forint körüli áron is elérhetőek.

Az unió területén barangolva (roaming) egyszerű a helyzet, mivel egyrészt a mobiltelefonon SMS-ben értesítik például a magyarokat az aktuális tarifákról, illetve Brüsszel szabályozza, maximálja azt, hogy mi mennyibe kerülhet az uniós állampolgároknak. Így a hívásindítás, hívásfogadás, vagy SMS küldés esetén nem érhet senkit kellemetlen meglepetés. A hívásfogadás percenként legfeljebb bruttó 66,9 forintba, a hívásindítás percenként bruttó 151,4 forintba, az SMS küldés pedig legfeljebb 38,9 forintba kerülhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását