2024. május 3. - Tímea, Irma

Az MSZP mindenütt takarékosságot vár

Az MSZP elnöksége elvárja, hogy a takarékosság az államháztartás valamennyi ágazatára: a központi közigazgatásra, az önkormányzatokra, az állami és önkormányzati vállalatokra is vonatkozzék.
2009. augusztus 7. péntek 20:30 - HírExtra
A közleményben, amelyet az MSZP országos elnökségének pénteki ülése után küldtek meg az MTI-nek, az áll, hogy az elnökség támogatja a kormányt "olyan felelős költségvetés készítésében és elfogadtatásában, amely egyszerre szolgálja a stabilitás, a növekedés és a biztonság céljait".

"Az elnökség álláspontja szerint ez a költségvetés a 3 igen és az 1 nem költségvetése kell legyen. Olyan költségvetés, amely igent mond a válság leküzdésére és a munkahelyek védelmére, a nagyobb közbiztonság megteremtésére és a szociális biztonság erősítésére. Egyben nemet mond arra, hogy felelőtlenül eltékozoljuk a válságkezelés első eredményeit" - olvasható a közleményben.

Mint hozzátették: a válság elleni védekezés és a válságból való kitörés továbbra is takarékosságot, a közpénzekkel való szigorú és fegyelmezett gazdálkodást ír elő, s ezzel együtt a növekedés fő eszköze a munkahelyek védelme, a munkalehetőségek bővítése kell legyen.

Az elnökség azt javasolta, hogy a kormány tekintse át a munkához jutás eszközei bővítésének lehetőségeit, így a mobilitás növelésének támogatását is.

A testület álláspontja szerint a biztonság erősítését elsősorban a közbiztonság forrásainak és eszköztárának növelésével és a szociális segítségnyújtás folytatásával kell szolgálni.

Az elnökség javaslatot tett a nyugdíjas rendőrök szerződéses formában történő újrafoglalkoztatására, a körzeti megbízotti rendszer kiszélesítésére, a roma fiatalok rendőrré válását célzó ösztöndíjak számának növelésére, a gyermekszegénység csökkentésére és a krízisalap bővítését szolgáló források növelésére - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását