2024. május 2. - Zsigmond

A Fidesz elszámoltatná a kormányt a közpénzekről

A közpénzek felelőtlen elköltéséről számot kell adni - jelentette ki Domokos László, az Országgyűlés költségvetési bizottsága ellenőrző albizottságának fideszes elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. augusztus 6. csütörtök 14:03 - HírExtra
Hozzátette: a BKV-s végkielégítések vizsgálatára ezért a jövő hétre összehívta az Országgyűlés költségvetési bizottsága ellenőrzési albizottságát, hogy tisztázzák a helyzetet.

Mint mondta, az embereknek joguk van tudni, kik a felelősök azért, hogy a pénzüket ilyen "botrányos módon", a BKV-nál több tízmilliós végkielégítésre költötték. A fideszes politikus kiemelte: a BKV évente 50 milliárd forintot meghaladó központi költségvetési támogatást kap a mintegy 120 milliárd forintos költségvetéséből, és sem a főváros vezetése, sem pedig a BKV vezetése nem ad számot arról, hogy mire költik ezt a támogatást.

Emlékeztetett: sajtóhírek szerint másfél milliárd forintot is költhetett a BKV végkielégítésekre 2007-óta. Domokos László úgy fogalmazott: az emberek közlekedésének támogatására kell költeni a központi költségvetési támogatást, nem pedig végkielégítésekre, extra jutalmakra.

Felidézte azt is, hogy 2002-ben a BKV-t mentesítették felhalmozott adóssága alól, azonban mára ismét 90 milliárd forintos az adósállománya.

Újságírói kérdésre közölte: az ellenőrző albizottság jövő hétre összehívott ülésének legfontosabb feladata az lesz, hogy megtudják, igaz-e, hogy másfél milliárd forintot is költhetett a BKV végkielégítésekre 2007-óta. Azt is tisztázni kell, hogy ezt az összeget miért nem a közlekedés működtetésére költötték a BKV-nál - tette hozzá.

Németh Szilárd, a fővárosi Fidesz-frakció tagja a múlt héten több alkalommal is a BKV általános vezérigazgató-helyettese és Székely Gábor, a felügyelőbizottság elnöke azonnali távozását követelte, és azonnali lemondásra szólította fel Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettest is.

A Fidesz fővárosi képviselője a legfőbb ügyészhez fordult a végkielégítések ügye miatt, mivel véleménye szerint felmerül a különösen nagy kárt okozó hűtlen vagy hanyag kezelés tényállása.

A BKV hétfői közlése szerint Balogh Zsolt általános és műszaki vezérigazgató-helyettes július 31-ével saját kezdeményezésére közös megegyezéssel távozott a budapesti közlekedési vállalattól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

forgács álmos
2009. augusztus 6. 14:14
Kezd süllyedni a hajó menekülnek a patkányok ? Ki fogja megenni a sok libamájas szendvicset FB. és igazgatósági üléseken ahol a közmű cégeknél nagy többségben SZDSZ delegáltak vannak ?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását