2024. április 19. - Emma

Négyszer gyorsabb az erdőirtás

Négyszer nagyobb mértékű volt az erdőirtás az amazonasi esőerdőkben júniusban, mint az azt megelőző hónapban - vált ismertté a kedden közzétett hivatalos adatokból.
2009. augusztus 5. szerda 18:48 - HírExtra
A Brazil Nemzeti Űrkutatási Intézet által elemzett műholdas felvételek 578 négyzetkilométernyi erdő pusztulását dokumentálják, ezeket a területeket vagy égetéssel vagy fakivágással tarolták le. Az elpusztult erdőterület akkora, mint a Genfi-tó, illetve kicsivel több mint Budapest területe. A legnagyobb pusztítást a földművelők és az állattenyésztők Para és Mato Grosso államban végezték. 2008 júliusa és 2009 júniusa között 4700 négyzetkilométernyi őserdő "tűnt el" az űrügynökség felvételei szerint.

Brazília múlt év decemberében ígéretet tett arra, hogy az amazonasi esőerdőknek, a világ legnagyobb trópusi erdőterületének irtását egy évtizeden belül 70 százalékkal csökkenti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 5. 21:08
A címből arra következtettem, hogy magyarországi hír, mert az is lehetne! Pár hete Nyugat-Dunántúl egyik fokozottan védett természetvédelmi területén barbár módon végrehajtott tarvágást észleltem. Hab a tortán: Az esőzésektől alig megközelíthető területen az osztrák Frikus cég kamionjába pakolták magyar munkások a gyönyörű rönköket. Nem hinném, hogy a sógoréknak kevés lenne a fájuk.

Erre varrjanak gombot az illetékesek!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását