2024. május 14. - Bonifác

Mit hozhat a kettős állampolgárság?

Budapest hatékonyabban tudna fellépni a határon túli magyarok érdekében, ha ez utóbbiak rendelkeznének magyar útlevéllel is - írta a Krónika című erdélyi napilap.
2009. augusztus 5. szerda 14:35 - HírExtra
Az újság kommentárt közöl annak kapcsán, hogy Magyarországon egyeztetés kezdődött a pártok között a kettős állampolgárság kérdésében. A lap kommentátora szerint "megdőlt az a frázis", miszerint az uniós csatlakozás okafogyottá teszi a magyar állampolgárság kiterjesztését. Az írás szerzője példaként említi, hogy a felvidéki magyarok ellen irányuló szlovák nyelvtörvény miatt például ha rendelkeznének magyar útlevéllel, Budapest is hatékonyabban léphetne fel az érdekükben akár a pozsonyi, akár a brüsszeli fórumokon, hiszen saját állampolgárairól lenne szó.

A lap Balázs Péter magyar külügyminisztert idézi, aki szerint a kettős állampolgárság mégsem jó megoldás, mert az egyéni gondokat orvosol, miközben a határon túli magyarok problémáira olyan gyógyír szükséges, ami az egész közösséget érinti.

A lap szerint "borítékolható", hogy a határon túli magyarok szinte egy emberként folyamodnának a magyar állampolgárságért. "Így máris biztosított a közösségi megoldás, ami viszont egyáltalán nem zárja ki a tényleges kollektív jogokat sem" - olvasható a Krónikában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását