2024. április 30. - Katalin, Kitti

Molnár szerint rekordpénzt költenek a gyerekekre

A kormány az idén minden eddiginél több pénzzel, 2,4 milliárd forinttal támogatja a rászoruló gyermekek nyári étkeztetését - közölte Molnár Csaba kancelláriaminiszter.
2009. augusztus 4. kedd 16:22 - HírExtra
"Ez a pénz kétszerese a tavalyinak és mintegy 120 ezer, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyerek, köztük bölcsődések, óvodások, valamint 1-6. osztályos általános iskolások napi egyszeri meleg étkezését teszi lehetővé 44-54 napon keresztül" - mondta a Miniszterelnöki Hivatal vezetője a baranyai községben működő Szuppi ifjúsági táborban tett látogatásakor.

Molnár Csaba emlékeztetett arra: a program első évében, 2002-ben még csak 30 ezren és kizárólag óvodások részesülhettek támogatásban. Az, hogy mostanra a támogatottak száma és köre is bővült, annak is köszönhető, hogy 2009-ben a személyi jövedelemadó egy százaléka is felajánlható erre a célra, s ezzel a lehetőséggel éltek is az adófizetők.

A miniszter szólt arról, hogy a kormány az idén nyári táboroztatásra, a táborok támogatására, ifjúsági és gyermekprogramokra is komoly összeget, 900 millió forintot biztosít.

"Ez egyebek mellett abban is segít, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek "tanulási szintje ne essen vissza, magatartásuk a szünet alatt ne romoljon, vagyis az iskolán kívül is folytatódhasson a felzárkóztatásuk" - jegyezte meg Molnár Csaba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását