2024. április 24. - György

Mobilos jegyvásárlást ígér a MÁV

Mobiltelefon-egyenleg terhére történő vasúti menetjegy-vásárlást biztosító rendszer kiépítésére kezdeményezett közbeszerzési eljárást a MÁV-START Zrt.
2009. augusztus 4. kedd 20:57 - HírExtra
A társaság az MTI-hez pénteken eljutatott közleményében hangsúlyozza: a már működő e-Ticket rendszeren belüli fejlesztéssel az utasok telefonos ügyfélszolgálaton keresztül is választhatnak menetjegyet, várhatóan az év végétől. A vásárlást a MÁVDIREKT helyi tarifával hívható telefonszámának tárcsázása után az ügyfélszolgálat munkatársai bonyolítják majd le. Az utasok egy 10 számjegyből álló kódot kapnak a hívás befejeztével, amelyet a pályaudvarokon elhelyezett menetjegy automatákba kell beütniük a jegy megszerzéséhez - ismerteti a rendszert a cég.

A vasúttársaság megjegyzi: a jelenlegi törvényi szabályozás mellett a mobiltelefon-egyenleg terhére történő vásárlásnál csak teljesárú menetjegyeket, valamint IC pót- és helyjegyeket válthatnak az utasok.

A MÁV-START tájékoztatása szerint a 2008. június 16-án indított internetes jegyértékesítési rendszerben az utasok mintegy 330 ezer jegyet vásároltak egy év alatt, a regisztrált és aktivált felhasználók száma 67.620. A tranzakciók többsége a hétvégén történik, a legtöbb internetes menetjegyet a Keleti pályaudvaron vették át az utasok - fűzik hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását