2024. május 17. - Paszkál

Az étel mint kábítószer

A túlsúlyos emberek ételfogyasztását a droghoz való függéssel hasonlítja össze Jennifer Temple amerikai kutató. Ugyanúgy emelni kell az adagot, hogy boldogabbak legyenek.
2009. július 31. péntek 14:59 - Kanizsai Ádám
Ezzel kapcsolatban egy kísérletsorozatot is végeztek. Normál súlyú és elhízott embereket etettek kedvenc ételükkel. Nem várt eredmény született. Míg a normális testalkatúak egyre kevesebbet, úgy a nagy testtömegűek egyre többet kívántak belőle, és ez a vágyuk két hét után sem csökkent. A kutató szerint az eredményekből az derül ki, hogy az étel drogként hat a kövérek szervezetére.

„-Az elhízott ember a szemével „eszik”, vagyis akkor is kívánja a látott falatokat, ha már egyáltalán nem éhes”- nyilatkozta a Borsnak dr. Halmay László, a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke. Továbbá az elhízott ember gyomra 15-20 perccel később továbbítja a jóllakottság-érzetet.

Dr. Zacher Gácor toxikológus szerint ez éppolyan függőség, mint a drogosoknál például a kokain. Az orvos szerint hatásos lenne hasonló magatartás-terápia, mint a kábszereseknél.

Forrás: Hirextra/Bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását