2024. május 6. - Ivett, Frida

Obama született amerikai állampolgár

A hawaii hatóságok hétfőn ismét megerősítették, hogy Barack Obama elnök Hawaiin született amerikai állampolgár.
2009. július 28. kedd 12:23 - HírExtra
A bejelentésre azért volt szükség, mert bár nyolc hónappal ezelőtt, az elnökválasztás finisében a hawaii illetékesek már igazolták, hogy Obama amerikai állampolgárnak született, az utóbbi időben ismét felerősödött az "összeesküvés-elmélet", amely szerint alkotmányellenesen lett elnök, mert az Egyesült Államokon kívül született.

A kételkedők azt állítják, hogy Obama születési anyakönyvi kivonata hamisítvány, s valójában Kenyában, apja szülőhazájában látta meg a napvilágot.

Az amerikai Kongresszus tíz republikánus tagja mindenesetre felkarolta egy olyan törvény elfogadtatását, amely kötelezővé tenné az elnökjelöltek eredeti születési bizonyítványának bemutatását.

Obama még a kampány során az interneten tette közzé a hawaii egészségügyi minisztérium által kiállított születési anyakönyvi bizonyítványának digitális másolatát.
A Kongresszus nem kételkedik Obama született állampolgárságában.

A képviselők hétfőn titkos szavazással hozták azt a határozatot, amely elismeri és üdvözli, hogy Hawaii 50. államként 50 évvel ezelőtt csatlakozott az Egyesült Államokhoz. A közleményben az alábbi passzus is szerepel: "az Egyesült Államok 44. elnöke, Barack Obama Hawaiin született 1961. augusztus 4-én".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását